ANNONSE - FAZER

Bytt ut risen med Fazer havreris neste gang du skal lage risotto, og du får en smakfull rett full av næring og gode smaker (=havreotto)! Jeg har i denne retten benyttet havreris på samme måte som jeg ellers benytter risottoris, og har toppet den ferdige risottoen med ovnsbakte tomater, pinjekjerner, parmesan og basilikum. Kjapt, enkelt og veldig, veldig godt!

Fazer Havreris består av hele havrekjerner som har blitt dampet og polert for å få en kort koketid. Dette skjer på en skånsom måte slik at havrekjernens næringsinnhold fortsatt er i behold. Havreris har mild og fyldig smak, har en kort koketid (ca. 13 minutter) og kan brukes på samme måte som du benytter annen ris. Havreris er et sunt alternativ til ris, med mer protein, fiber og mindre karbohydrater. Fazer har møller i både Finland og Sverige, noe som gjør at det er kort vei fra åker til ferdig produkt. Dermed er produktet også klimasmart.

Prøv det du også! Server risottoen som egen rett til lunsj eller middag, eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt.

Annonse

Ingredienser

HAVREOTTO

300 g Fazer havreris
2 sjalottløk , i små terninger
2 fedd hvitløk , finhakket
3 ss smør
2 dl hvitvin eller eplemost
6 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
50 g parmesan , finrevet
1/2 sitron , saften
salt og pepper

TOPPING

12 cherrytomater
1-2 ss extra virgin olivenolje
3-4 ss pinjekjerner , ristet
25 g parmesan , finrevet
basilikum

SLIK GJØR DU

Havreotto med tomater, parmesan og pinjekjerner

Sett stekeovnen på 150 grader, over- og undervarme. Ha tomatene i et lite ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og strø over litt salt. Stekes på midterste rille i 10-15 minutter, til tomatene begynner å falle litt sammen.

Skjær sjalottløken i små terninger og stek den i 2 ss smør (eller nøytral olje) i en vid gryte, til løken er blank og myk. La hvitløken surre med det siste minuttet. Ha i havrerisen og la den surre med et par minutter, og tilsett deretter hvitvin/eplejuice og la det koke inn under omrøring (uten lokk). Tilsett deretter ca. halvparten av kraften og la det stå å putre (fortsatt uten lokk) til mesteparten av væsken har kokt inn. Rør av og til. Spe på med mer kraft etter hvert som kraften koker inn. Pass på at risen ikke koker tørr. Risen er ferdig kokt når den er mør (etter ca. 13 minutter koketid) og er al dente (det vil si at den har litt tyggemotstand).

Mens havrerisen koker rister du pinjekjernene i en tørr stekepanne og river parmesanen på et rivjern (vær obs på at det skal være parmesan både i havreottoen og som topping).

Når havrerisen er al dente tilsettes revet parmesan og 1 ss smør (kan sløyfes). Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Konsistensen på den ferdige havreottoen skal være litt løs og kremete.

Server havreottoen umiddelbart, toppet med ovnsbakte cherrytomater, revet parmesan, ristede pinjekjerner, frisk basilikum – og gjerne litt av din beste olivenolje. En god spekeskinke smaker også godt sammen med denne toppingen.

Havreotto med tomater, parmesan og pinjekjerner

TIPS

  • Varier toppingen etter smak og behag, og hva du har tilgjengelig. Ovnsbakte rotgrønnsaker eller asparges smaker for eksempel godt i denne retten.
  • Nyt havreottoen som egen rett (2 porsjoner) eller som tilbehør (4 porsjoner) til for eksempel stekt eller grillet kjøtt eller kylling.
  • Dersom du ønsker å lage en vegetarisk rett må du benytte grønnsakskraft (eller utblandet fond), samt erstatte parmesanen med en annen smaksrik (vegetarisk) fastost.
  • Vil du ha mer inspirasjon til hva du kan lage av havreris, sjekk ut min oppskrift på Buddha bowl med havreris, chilibakt blomkål og gulrotdip.

Havreotto med tomater, parmesan og pinjekjerner

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Fazer som forhandler Havreris. Fazer Havreris står i samme butikkhylle som vanlig ris, og du finner det hos MENY, Coop og Bunnpris.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.