
Med litt grøt og frukt i magen får du en god start på dagen. Til en porsjon trenger du omtrent:
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
RØT
1 1/2 dl | havregryn |
1 1/2 dl | eplejuice |
1 1/2 dl | vann |
salt |
TOPPING
1/4 | eple , i biter |
1 neve | blåbær |
SLIK GJØR DU
Ha havregryn, juice og vann i en tykkbunnet kasserolle, og gi det et forsiktig oppkok. Tilsett eventuelt litt mer vann dersom grøten blir for tykk. La grøten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt.
Serveres med ønsket «topping», for eksempel eple og blåbær.
- Eplejuicen kan eventuelt erstattes med annen fruktjuice etter smak, eller du kan droppe juicen og lage grøten med melk, eventuelt en blanding av melk og vann.
- Som topping kan du benytte det du har tilgjengelig av frukt, bær og nøtter.
Carpe diem!
Publisert 1. 4. 2014
Flott at det blir slått et slag for havregrøten
Selv pleier jeg å bruke litt hasselnøtter og kanel sammen med eplene 
Et alternativ er denne superenkle oppskriften fra Margit Vea. Jeg bruker lettkokte havregryn (1 dl) og eplejuice så det dekker grynene. Setter det inn i kjøleskapet, tar ut ferdig grøt neste morgenen og blander i 2 store ss youghurt og litt honning. Vips, så er frokosten klar! Hver gang jeg tar ut en skål grøt, blander jeg en ny ladning havregryn og eplejuice – og har dermed en kjapp frokost klar hver eneste dag. Perfekt for meg som ikke er så glad i mat på morgenen
http://margitvea.blogspot.no/2012/01/havregrt-med-eplemost.html
Eplejuice i grøten har jeg ikke testet før, takk for tips