Pølsebrød er ofte selvskrevent tilbehør når grillpølsene skal inntas, og tar pølsemåltidet til nye høyder dersom du tar deg tid til å bake dem selv. Disse pølsebrødene er bakt med blant annet havremel, som består av hele havrekorn som er malt til et ekstra fint mel. Du kan benytte havremel på samme måte som du benytter sammalt mel. I tillegg til at det gir en god smak og økt grovhet, gir det også en god struktur i baksten. Havre er også kjent for sine gode egenskaper for helsen. Prøv derfor å tilsette havremel neste gang du skal lage pølsebrød (eller hamburgerbrød, se tips avslutningsvis).

Ingredienser

2 dl melk (ca. 20 grader)
2 dl vann (ca. 20 grader)
1/2 ts sukker
1 ts salt (ca.)
15 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær per 15 g fersk gjær)
150 g havremel
400 g siktet hvetemel (ca.)
50 g smør , i terninger
vann , til pensling
sesamfrø til dekor

SLIK GJØR DU

Pølsebrød

 

Ha alle ingredienser til gjærdeigen, med unntak av smøret, i en kjøkkenmaskin med eltekroker og elt i ca. 10 minutter på sakte til middels fart. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 8-10 minutter. Øk farten underveis. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme (hvis ikke, tilsett mer mel eller vann dersom deigen din er hhv. klissete eller fast). Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett den på et trekkfritt sted og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 45-60 minutter).

Ha deigen på melet underlag og del den i 12-14 emner. Trill emnene til boller som du deretter ruller ut til små brød. Legg dem på bakepapirkledd bakebrett og la dem etterheve under klede i ca. 45 minutter. Pensle brødene med lunkent vann og strø på sesamfrø.

Stek pølsebrødene ved 225 grader i ca. 12 minutter. Steketiden vil variere etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl pølsebrødene på rist.

Del pølsebrødet på langs og fyll det med for eksempel kjøttrike og deilige pølser og en smakfull relish.

TIPS

  • Relishen lager du av 2 tomater (uten frø), 1/4 rødløk, frisk basilikum, litt chili/chiliflak, olivenolje, salt og pepper. Skjær opp grønnsakene i små terninger og smak til med basilikum, salt, pepper og chili.
  • Pølsebrød som du får til overs kan gjerne fryses. La brødene tine i romtemperatur, og varm dem eventuelt raskt på grillen eller i stekovnen før servering.
  • Du kan også lage hamburgerbrød av denne oppskriften (eller deler av den). Fremgangsmåten er den samme, men istedet for å forme små avlange brød av bollene, så klapper du dem ganske flat før du setter dem til etterheving. Oppskriften gir ca. 10 hamburgerbrød.

Pølsebrød

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Disse så gode ut. Går det greit å fryse de? Blir alltid så irritert over at pølsebrød kjøpt i butikk er fryst fra før og ikke skal fryses på nytt…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste