I dag får svinekjøttet selskap av en pikant chorizo og rødløk, og serveres sammen med en enkel couscoussalat.
Ingredienser
GRILLSPYD MED SVIN, CHORIZO OG RØDLØK
600 g | indre- eller ytrefilet av svin , i biter (ca.) |
250 g | chorizo (speket) , i biter |
2 | rødløk , i store biter |
grillspyd | |
BBQ saus |
COUSCOUSSALAT
4 porsjoner | couscous , tilberedt etter anvisningen på pakken |
1 | rød paprika liten , i små terninger |
1 | gul paprika liten , i små terninger |
1/2 | agurk , i små terninger |
10 | cherrytomater , i små terninger |
2 | vårløk , finsnittet |
3-4 ss | god olivenolje , extra virgin |
1/2 | sitron , saften (ca.) |
bladpersille og mynte , finsnittet | |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Skjær kjøtt, pølse og løk i omtrent like store biter. Tre bitene på grillspyd, men pass på at de ikke tres på for tett. (Dersom du benytter trespyd må de bløtlegges i minst 30 minutter før du skal grille.) Pensle grillspydene med BBQ-sausen, og grill dem i ca. 5 minutter på hver side, til kjøttet er gjennomstekt. La spydene hvile i ca. 10 minutter før servering.
Kok couscousen etter anvisningen på pakken og avkjøl. Jeg har her benyttet perlecouscous (som kan være vanskelig å få tak i – prøv feks. Meny), men du kan fint benytte vanlig couscous, bulgur eller byggris. Del cherrytomatene i to, grav ut kjernene med en teskje, og skjær dem opp i båter. Bland couscous, grønnsaker og urter, og tilsett olivenoljen. Smak til med presset sitron, salt og pepper.
Serveres med for eksempel fetakrem og godt brød.
ENJOY!
Tusen takk for enda en super oppskrift. Falt i smak både hos store og små!
Chorizo på grillen, sammen med svinefilet var super godt.
Dette var veldig godt, BBQ sausen gjorde susen. Hadde fetakremen også, og den er alltid en slager til grillmat, nam nam 🙂