I dag får svinekjøttet selskap av en pikant chorizo og rødløk, og serveres sammen med en enkel couscoussalat.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GRILLSPYD MED SVIN, CHORIZO OG RØDLØK

600 g indre- eller ytrefilet av svin , i biter (ca.)
250 g chorizo (speket) , i biter
2 rødløk , i store biter
grillspyd
BBQ saus

COUSCOUSSALAT

4 porsjoner couscous , tilberedt etter anvisningen på pakken
1 rød paprika liten , i små terninger
1 gul paprika liten , i små terninger
1/2 agurk , i små terninger
10 cherrytomater , i små terninger
2 vårløk , finsnittet
3-4 ss god olivenolje , extra virgin
1/2 sitron , saften (ca.)
bladpersille og mynte , finsnittet
salt og pepper

SLIK GJØR DU

IMG_1644

Skjær kjøtt, pølse og løk i omtrent like store biter. Tre bitene på grillspyd, men pass på at de ikke tres på for tett. (Dersom du benytter trespyd må de bløtlegges i minst 30 minutter før du skal grille.) Pensle grillspydene med BBQ-sausen, og grill dem i ca. 5 minutter på hver side, til kjøttet er gjennomstekt. La spydene hvile i ca. 10 minutter før servering.

IMG_1660

Kok couscousen etter anvisningen på pakken og avkjøl. Jeg har her benyttet perlecouscous (som kan være vanskelig å få tak i – prøv feks. Meny), men du kan fint benytte vanlig couscous, bulgur eller byggris. Del cherrytomatene i to, grav ut kjernene med en teskje, og skjær dem opp i båter. Bland couscous, grønnsaker og urter, og tilsett  olivenoljen. Smak til med presset sitron, salt og pepper.

grillspyd med couscous

Serveres med for eksempel fetakrem og godt brød.

ENJOY!

Skriv ut
  1. Dette var veldig godt, BBQ sausen gjorde susen. Hadde fetakremen også, og den er alltid en slager til grillmat, nam nam 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste