Squash er en av mine favorittgrønnsaker på grillen, og sammen med ost, pinjekjerner og friske urter er dette et deilig tilbehør til nesten ethvert grillmåltid. Finn frem:
Ingredienser
1 | squash i skiver |
olivenolje | |
pinjekjerner ristet | |
Fetaost | |
maldonsalt og grovmalt sort pepper | |
2-3 stilker | frisk oregano |
SLIK GJØR DU
Rist pinjekjernene i tørr stekepanne, til de er gyldenbrune. Skjær opp squashen i ca 1/2 cm tykke skiver. Pensle med olivenolje på begge sider, og krydre med salt og pepper. Grill squashen på middels til sterk varme, til du har en fin stekeskorpe på begge sider, og en mør kjerne inni (etter ca 2 minutter på hver side).
Legg squashskivene på et fat og smuldre fetaosten over. Har du ikke fetaost kan du for eksempel benytte mozzarella (som i originaloppskriften), chevrè eller parmesan. Dryss over de ristede pinjekjernene og til slutt oreganobladene (eller andre friske krydderurter, som for eksempel basilikum eller timian). Krydre med mer salt og pepper, om nødvendig.
Serveres som tilbehør til nesten all slags grillmat, som for eksempel helstekt entrecôte.
Velbekomme!
Helt fantastisk fin blogg.. Din mann er heldig som kommer hjem til slike middager 🙂
… og som må vaske opp etterpå… 🙂
Her er det motsatt. Jeg lager helgematen ,og fruen vasker opp,men jeg er ganske ryddig da!? Er interessert og glad i å lage velsmakende mat. Er opptatt av å få den lille ekstra»snerten» i maten, så følger rådet til Hellstrøm : smake,smake,smake . ?. Har lagd mye av oppskriftene dine, og de reflekterer det jeg legger vekt på når jeg lager mat: Gode smaker . Mange gode oppskrifter som inspirerer !!!?
Denne var kveldens store favoritt – tusen takk! Har i dag servert 3 ulike tilbehørsretter til grill fra bloggen din. Moro å prøve noe nytt 🙂
Denne squashsalaten skal jeg prøve til grillmaten i dag. 🙂 Gleder meg! Takk for mange flotte oppskrifter, foruten matprat, godfisk, tine og litt bakeblogger, er det din blogg som besøkes aller mest for inspirasjon og oppskrifter til middager! Hver eneste uke!
Takk for din umettelige inspirasjon som du deler med oss. Ønsker deg og dine en flott sommer og helg!
Klem Jeanette 🙂
Hei Trine!
Prøvde oppskriften med squash og fetaost! Det smakte kjempegodt med lun salat med grillmaten i går. 🙂 Kjempegodt med de ristede pinjekjernene i.
Tusen takk for all den gode maten du har laget og delt med oss. Klem Jeanette 🙂