Grillet paprika er nydelig tilbehør til grillet fisk, kylling eller kjøtt. Fyll gjerne paprikaen med cherrytomater, basilikum og hvitløk som får grille med noen minutter. Yummy!
Ingredienser
1 | rød paprika |
1 | gul paprika |
250-300 g | cherrytomater (gjerne ulike farger), i biter |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
1 neve | basilikumblader , grovt hakket |
2 ss | extra virgin olivenolje |
flaksalt |
SLIK GJØR DU
Del paprikaene i to på langs. Behold stilken på, men fjern alle frø og hinner.
Skjær cherrytomatene i ca. 4 biter, ha dem i en liten bolle og tilsett basilikum og hvitløk. Vend forsiktig sammen og smak til med olivenolje og litt salt.
Grill paprikaen med snittsiden ned i noen minutter, til du får grillriller på paprikaen. Snu paprikaen og fordel tomatene oppi. La paprikaene grille på indirekte varme i 5-10 minutter, til tomatene er gjennomvarme og paprikaen er mør.
Serveres som tilbehør til grillet kjøtt, kylling eller fisk.
Se alle grillmatoppskrifter (med tilbehør) på bloggen her.
VELBEKOMME!
Grille paprika har jeg aldri tenkt på. Denne retten skal jeg prøve ut. Jeg spiser mye fisk til vanlig, men har alltid slitt med å finne tilbehør.
Veldig god! Prøvde som tilbehør til sennepsmarinert svinefilet, og det var nydelig. Blir ikke siste gang!
Så hyggelig å høre! Takk for din tilbakemelding! 🙂
Som tilbehør til skrei-loins og for å få litt bacalao-preg: Blandet inn noen svarte kalamata oliven i skiver, fungerte veldig bra
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det er alltid gøy å høre at oppskriftene faller i smak! 🙂
En ny spennende matopplevelse, veldig godt