Vi innledet sommerferien med å besøke gode venner på hytta deres i den svenske skjærgården, og som seg hør og bør fikk noen godsaker bli med oss hjem på hytta etterpå. Slik som kalveentrecôten som spiller hovedrollen i denne oppskriften. Kalvekjøttet har her fått selskap med et nydelig urtesmør med urter fra urtehagen og deilige grillede grønnsaker. En skikkelig høydare, rett og slett! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

Grillet kjøtt og grønnsaker

4 skiver kalveentrecôte (eller entrecôte av storfe)
småpoteter
småløk
Squash , i tykke skiver
fylt paprika (2 paprika + 250 g cherrytomater + 3 fedd hvitløk + basilikum)

Persillesmør

150 g romtempererert smør (ca.)
2 fedd hvitløk , finhakket
friske persille , grovt hakket
1/4-1/2 sitron (skall og saft)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

 

Kalveentrecote med persillesmør og grillede grønnsaker

Rør sammen ingrediensene til persillesmøret, og sett det kaldt.

Kok potetene nesten ferdige (15-20 minutter, avhengig av størrelsen). Tre dem på grillspyd, gjerne sammen med småløk. (Dersom du benytter trespyd må du bløtlegge dem i ca 30 minutter før du skal grille.)

Del og rens paprika, og gjør klar cherrytomatene som angitt i oppskriften.

Kalveentrecote med persillesmør og grillede grønnsaker

Gjør klar squashen. Pensle grønnsakene med litt olje og legg potetspydene og paprikaene på grillen.

Kalveentrecote med persillesmør og grillede grønnsaker

La kjøttet ligge i romtemperatur ca. en time før du skal grille det. Grill kjøttet på direkte varme til det har en fin stekeskorpe på begge sider. La deretter kjøttet hvile i ca. 10 minutter. Grill ferdig grønnsakene, og fyll paprikaene med tomatblandingen, mens kjøttet hviler.

Kalveentrecote med persillesmør og grillede grønnsaker

Server kjøttet med de grillede grønnsakene som tilbehør og en raus klatt med persillesmøret oppå kjøttet. Nytes gjerne med en god rødvin til.

Kalveentrecote med persillesmør og grillede grønnsaker

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ja dette hvet jeg er en høydare. Når vi er i Sverige kjøper vi alltid entrecote av kalv.
    Flott tips til alt tilbehøret. Nå skal jeg lage poteter på en ny måte for meg.

Leave a Reply to Bente Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste