I disse grilltider tilberedes selvsagt også desserten på grillen. Finn frem det du har av frukt og bær og fyll opp hver sin «forundringspakke» til alle rundt bordet. Dette er en oppgave som gjerne kan delegeres til barna. Finn frem:
Ingredienser
ananas i terninger | |
jordbær delt i to på langs | |
bringebær | |
bjørnebær | |
sitronsaft litt ferskpresset | |
sukker litt | |
mynte (kan sløyfes) | |
1-2 ss | pistasiekjerner hakket |
aluminiumsfolie |
SLIK GJØR DU
Ha en neve frukt/bær i et ark aluminiumsfolie. Ha på en skvis sitronsaft, et lite dryss sukker og lukk folien slik at du får skjøten opp.
Sitronsaften kan eventuelt erstattes med appelsinsaft eller konjakk/likør. Annen frukt som er egnet på grillen er for eksempel eple, fersken, druer og banan.
La «pakken» kose seg på restvarmen på grillen (i 5-15 minutter) mens dere nyter siste rest av hovedretten.
«Pakk ut» og ha desserten i en egnet skål/tallerken. Strø over hakkede pistasiekjerner og frisk mynte.
Serveres med vaniljeis, mascarponekrem, vaniljekesam eller annet tilbehør etter ønske.
HAPPY GRILLING!
No veit i alle fall eg kva eg skal ha som dessert heile sommaren! Det kan ikkje bli enklare og smaka betre 🙂
Smaker helt sikkert friskt og deilig. Flott oppskrift, og takk for all inspirasjon og mattips.
Bra blogg igjen, Trine!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!
Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
🙂
Det var nytt med bærene også på grillen. ja en lærer noe hver dag. .-)
Det gjør jeg også! 🙂
kult med frukt på grill 🙂
Hei Trine! 🙂
Synast bloggen din er veldig fin, og brukar den masse til inspirasjon på kjøkkenet! Sjølv har me enda ikkje starta å tenne grillen, men det skjer vel nokså snart. Har aldri prøvd frukt på grill, men det kan bli spennande å prøve! Som eit lite tips, både for meg og andre aktive lesarar av bloggen din, så kanskje du kan lage ei «mappe» for grillmat til høgre, slik at det er lettare for oss å finne fram til grillmat i sommar 🙂 (Viss det var forståeleg skrive…)
Iallefall, skal forsette å lese bloggen din, du er kjempeflink!
Takk for hyggelig tilbakemelding! Eget bilde for grillmat er nå på plass i høyremenyen. 🙂
… ved sida «mappene»: Boller, brød, dessert, pizza, kaker osv, liksom 😉
Skjønner ikke hva du mener….
Tänk, att det blir så gott när man värmer/grillar bär och frukt! Härlig blandning i ditt recept!
Jag brukar göra en italienskinspirerad variant med nektariner eller persikor med vanilj, citronskal och honung eller råsocker…
Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen
Oi, enda en fantastisk oppskrift jeg kan prøve på grillen! Dette blir en god grillsommer, kjenner jeg 🙂
Mmm! Ser fullkomligt ljuvligt ut! 🙂