Redd en banan eller ti! Hvert år kaster vi enorme mengder bananer, bare fordi de har fått noen brune flekker. Ikke la deg stoppe av det, brune bananer er fullt brukbare og smaker faktisk enda bedre enn de gule!

Bruk gjerne brune bananer i for eksempel kaker, muffins, smoothie eller pannekaker. Du vil da få den gode smaken av banan, i tillegg til en deilig sødme. Du kan derfor gå ned på sukkermengden i kaker og slikt. Jeg har her hatt most banan i røra til frokostpannekakene. Prøv det i helga du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PANNEKAKENE

150 g havremel eller havregryn
1/2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/4 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
1 brun banan , most
3 egg
1/2-1 dl melk
smør til steking

TOPPING

gresk yoghurt el.
blåbær eller andre bær/syltetøy

SLIK GJØR DU

Frokostpannekaker med havre og banan

Ha alt det tørre i en bolle, sammen med bananmosen, egg og 1/2 dl melk, og rør godt sammen. Tilsett litt mer melk dersom røra virker for tykk.

Stek små pannekaker (ca. 10 cm i diameter) i litt smør på middels varme, til de er gylne og fine på begge sider.

Serveres og nytes umiddelbart, gjerne med gresk yoghurt og friske bær eller syltetøy som tilbehør. Varier med topping etter smak og hva du har tilgjengelig.

Frokostpannekaker med havre og banan

TIPS

  • Hvis du ikke har havremel kan du benytte havregryn som du kjører til fint mel i en kjøkkenmaskin med kniver, før du tilsetter de øvrige ingrediensene.
  • Pannekaker som blir til overs kan oppbevares i kjøleskapet og varmes litt i brødristeren et par minutter før de nytes.
  • Dersom du ikke kan lage noe av de brune bananene umiddelbart kan du skjære dem opp i biter og legge i fryseren. Bananbitene er også fine å benytte i feks. smoothie og sjokoladekake.
  • Sjekk ut flere oppskrifter hvor du kan benytte brune bananer her. Og dersom du ikke har brune bananer hjemme, så finner du dem i fruktdisken også, ofte single og til nedsatt pris.

Frokostpannekaker med havre og banan

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Du kan bytte ut med annet mel du tåler, for eksempel fullkornsmel, sammalt hvete/rug – evt. tilsatt litt hvetemel. Lykke til!

    1. Takk for at du skrev dette, jeg gjorde det samme, men rakk å ta stavmikseren før steking, så problemet løste seg:)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste