Ferielunsjene er noe for seg selv. I alle fall hvis vi er på hytta og været viser seg fra solsiden. Da saumfares hyller og skuffer i hyttekjøleskapet etter pålegg og grønnsaker som kan passe sammen til dagens lunsj. Og det finner jeg som regel, for ofte har jeg tenkt gjennom det på forhånd, for dette er en lang og kjær tradisjon jeg har med meg hjemmefra. Salater og urter tas fra hyttekjøkkenhagen, og i hyttefryseren har jeg som regel nedfrosset foccacia eller pannebrød, hvis ikke rører jeg sammen et eltefritt brød kvelden før. Her er en italiensk variant med foccacia, parmaskinke, mozzarella, tomater og basilikum:
Ingredienser
Foccacia delt i to på langs | |
salatblader (noen) | |
tomater i skiver | |
parmaskinke (eller annen god skinke) | |
mozzarellaost , i skiver | |
basilikumblader | |
olivenolje | |
balsamicoeddik | |
maldonsalt og pepper |
SLIK GJØR DU
Skjær opp foccaciaen i passende biter og del dem i to på langs. Fordel salat, tomater, mozzarella, parmaskinke og basilikumblader oppå den nederste delen. Ringle over din beste olivenolje og eventuelt litt balsamicoeddik. Ha over noen drag med sort kvernet pepper og eventuelt litt maldonsalt.
Serveres gjerne med et glass vin.
Enjoy!