Dersom du har falafel til overs, kan du lage en deilig falafel-bowl. I denne bollen har jeg blant annet couscous, tomater, agurk, oliven, rødløk og feta, i tillegg til urtedressing og paprikahummus. Ta en titt i kjøleskapet, kanskje du finner noe der som også kan skape magi i salatbollen? (Og har du ikke falafel, urtedressing og hummus på lur, kan du selvsagt lage det spesielt til denne retten.)

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

BOWL

8-10 falafel
2 porsjoner couscous , ris eller bulgur
10 cherrytomater , delt i to
1/4 agurk , i skiver
1 bit feta , i terninger
1/2 sitron , i båter
1/4-1/2 rødløk , i smale båter
sorte oliven

PAPRIKAHUMMUS

250 g kikerter (ferdig kokte)
4-5 ss kokevann (fra kikertene)
250 g grillet paprika , i biter
3 ss tahini (sesampasta)
2 fedd hvitløk , grovt hakket
1 ts paprikapulver + litt til topping
1 ts spisskummen
1/2 sitron , saften
salt
extra vigin olivenolje , noen dråper til topping

TILBEHØR

1/2 porsjon urtedressing , se link under
2 pita
1 ts sesamfrø
mynte og/eller koriander

SLIK GJØR DU

falafler

Lag falafel og urtedressing etter denne oppskriften hvis du ikke har rester på lur.

Til paprikahummusen bruker jeg gjerne ferdig grillet paprika på glass, men du kan selvsagt grille paprikaen selv (se tips nedenfor). Kjør tahini og hvitløk i en kjøkkenmaskin med kniver i ca. 30 sekunder. Tilsett deretter halvparten av kikertene, grillet paprika, litt av kokevannet og 1 ss sitronsaft, og kjør det til en jevn masse. Tilsett resten av kikertene og kjør litt til. Smak til med krydder, sitron og eventuelt litt mer av kokevannet, og kjør hummusen til den har en myk og luftig konsistens. Ha hummusen i en skål, topp den med litt av din beste olivenolje og dryss litt paprikapulver over.

Paprikahummus og urtedressing

Tilbered couscousen etter anvisningen på pakken. Varm opp falafelene ved å steke dem i nøytral olje i en stekepanne, til de er gjennomvarme.

Skjær opp grønnsakene som angitt og fordel dem i en bolle, sammen med oliven, falafel og couscous. Gi retten et dryss av ristet sesamfrø og friske urter, og server med urtedressing, hummus og pita som tilbehør.

Falafel-bowl

TIPS

  • Dersom du ønsker å grille paprika selv (du trenger 2–3 stk. i denne oppskriften): Del paprikaene i to på langs, fjern frø og hinner, og legg dem med snittsiden ned på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle paprikaene med litt olje, og bak dem ved 230 grader (over- og undervarme) i ca. 20 minutter, til de er møre og skinnet er blitt skrukkete. Legg paprikaene i en tett pose og la dem avkjøles noe, før du fjerner skinnet.

VELBEKOMME!

Oppskriften er lånt fra min fjerde kokebok Trines hverdagsmat

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste