Fredag er tacodagen over alle dager, og da passer det bra å servere hjemmelagede fajitas med en deilig guacamole og salsa. Jeg har benyttet biffstrimler i denne oppskriften, som eventuelt kan erstattes med strimlet kyllingfilet, om du heller foretrekker det.

Ingredienser

FAJITAS

300 g biffkjøtt , i strimler
3-4 ss syltet jalapeno + litt lake
1 gul løk stor, i ringer
1 rød paprika stor, i strimler
1 boks meksikanske bønner
frisk koriander

CHILISAUS

400 g hermetiske tomater , hakkede
1/2-1 løk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket (smak til)
1-2 fedd hvitløk , finhakket (smak til)
1 ss sukker (smak til)
salt
pepper

GUACAMOLE

1 moden avokado
1/4 rød chili , finhakket (smak til)
1/2 lime , saften (smak til)
frisk koriander , finhakket

TILBEHØR

6 hvetetortillas /maistortillas
1 1/2 dl rømme (ca.)
1 lime , i båter

SLIK GJØR DU

Skjær kjøttet i omtrent like store strimler og legg det i en plastpose. Ha syltet jalapeno og ca. 1/2 dl av laken i glasset oppi posen og lukk den med en klype eller lignende. La kjøttet stå å trekke ca. 1 time, men gjerne lengre dersom du har tid.

Deretter står chilisausen for tur. Fres chili og løk i litt smør eller olje i en tykkbunnet kjele, til løken blir blank og myk, men ikke brent. Tilsett tomatene og la sausen stå og putre i ca. 15 minutter. Tilsett hvitløken og la det putre noen minutter til. Smak til med sukker og salt. Kjør sausen i en blender eller med stavmikser til du får ønsket konsistens. Kan serveres varm eller kald. Vær obs på at du skal benytte ca. 1/2 porsjon til kjøttfyllet og resten som topping. (Du kan eventuelt erstatte chilisausen med ferdig salsa på glass, men guacamolen må du lage selv.)

Del avocadoen i to, ta ut steinen og grav ut fruktkjøttet med en skje. Mos avocadoen med en gaffel og press over limesaften. Tilsett finhakket chili etter smak og smak deretter til med salt, pepper og eventuelt litt mer limesaft.

Varm hvertetortillas etter anvisningen på pakken. Skjær opp grønnsakene slik at alt er klart.

Fres løk og paprika i smør eller olje, til løken blir blank og myk. Legg til side. Hell av laken på kjøttet og ta eventuelt ut noen av jalapenoene hvis du tror det kan bli for sterkt. Fres kjøttet raskt i varm stekepanne tilsatt litt smør. Ha i grønnsakene, de avrente bønnene og ca. halvparten av chilisausen. Smak eventuelt til med mer jalapeno, salsa eller eventuelt litt hjemmelaget tacokrydder, hvis du ønsker en sterkere variant. La kjøttblandingen stå å trekke i ca. 2 minutter, til bønnene er gjennomvarme og kjøttet er passe stekt. Rør inn hakket koriander etter smak rett før servering.

Fordel kjøttfyllet på tortillalefsene og brett tre av sidene, omtrent som en konvolutt. Eller sett stekepannen på bordet og la alle få forsyne seg selv. Serveres med guacamole, rømme, limebåter, noen salatblader og resten av chilisausen som tilbehør.

Enjoy!

Alle tex-mex oppskriftene på bloggen har jeg samlet her.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Hvilken type chilibønner bruker du? Synes chilibønnene jeg finner på butikker ser helt annerledes ut enn på bildet ditt her – de ligner mer på kidneybønner 🙂

    1. Jeg brukte chilibønner fra Santa Maria eller El paso i denne oppskriften. Husker ikke helt, men det var i alle fall ikke kidneybønner!

      1. Jeg lurer også veldig på hvilke bønner du har brukt! Jeg kjøpte en boks med bønner fra Old el Paso som viste seg å være helt most, i en slags stuing. Helt bomkjøp der altså! ?

  2. Tusen, tusen takk for masse herlig inspirasjon:) Retten med laks og pasta var en innertier hos store og amå her i huset. Har spist en del varianter av dettem¨, men denne var spesielt god! Fin helg til deg!

    1. Linkene hadde dessverre falt ut ved overgang til den nye nettsiden, men jeg har nå lagt inn oppskrift på både chilisausen og guacamole i dette innlegget, slik at du har alt samlet. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste