Eplebrød med rosmarin

Hvem klarer vel å motstå disse deilige småbrødene med eplebiter og et hint av frisk rosmarin? Ikke jeg, i alle fall! Prøv dem du også!

Annonse

Ingredienser

700 g hvetemel
200 g sammalt rug , finmalt
100 g sammalt rug , grov
8 dl vann
30 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
1 - 1 1/2 ts salt
2 store epler, , i terninger
en neve frisk rosmarin , hakket

SLIK GJØR DU

Bruk kjøkkenmaskin og bland mel, gjær, salt og ca. 7 dl av vannet i eltebollen. Bruk eltekroken og kjør deigen på lav hastighet til den har samlet seg. Øk hastigheten og kjør deigen til den er glatt og slipper eltebollen. Spe sakte med resten av vannet, til deigen er blank og fin – og litt løs. Deigen bør eltes tilsammen i omtrent 10 minutter i kjøkkenmaskinen. Tilsett epleterningene og rosmarin og kjør på lav hastighet i maksimalt ett minutt.

Dekk bakebollen med lokk eller plast og sett den på et lunt sted. La deigen heve til dobbel størrelse, etter ca. 1 time.

Ha deigen på melet bakebord og form den ved å brette og dra den at den blir rektangulær. Del deigen i ca. 12 like store emner, på ca. 5×15 cm. Dryss over litt fint rugmel, legg over et rent klede og la deigen heve i ytterligere 30 minutter.

Vri hvert emne to ganger forsiktig rundt og legg på bakepapirkledt stekebrett. I oppskriften sto det ikke noe om ytterligere etterheving, men jeg etterhevet i 15-20 minutter.

Stekes midt i ovnen ved 220 grader (over- og undervarme) i 20-25 minutter, til brødene er gyldne og fine. Avkjøles på rist. Nytes helst lunkne, med en god ost som tilbehør – eller rett og slett alene.

Eplebrødene kan fint fryses. La de tine på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet, og varm de noen minutter ved ca. 175 grader varmluft umiddelbart før servering.

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH
hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.