Hjemmelaget bringebærsyltetøy - det er godt det! En av fordelene ved å lage syltetøyet selv er at du selv kan bestemme sukkermengden, og med mindre sukker kjenner du den friske og deilige bringebærsmaken bedre. Smaken av norsk sommer! Ta vare på sommeren - og ha den på glass!
Ingredienser
1 kg | bringebær |
300-350 g | sukker , smak til |
25 g | pektin eller annet syltepulver |
5 | glass á ca. 2 dl |
SLIK GJØR DU
Rens bringebærene og ha dem i en kjele. Gi bærene et raskt oppkok og la dem koke i 3-5 minutter. Tilsett sukker (etter smak) og pektin (les på pakken hvor mye som trengs pr. kg bær), og la det koke på lav varme til sukkeret har gått i oppløsning. Fjern det hvite skummet som danner seg på toppen.
Fordel syltetøyet i varme, rene glass. Fyll glassene helt opp, sett på lokk, snu glassene opp ned og sett dem til avkjøling. Syltetøyet oppbevares kaldt og mørkt, for eksempel i en kald kjeller eller i kjøleskapet. Åpnet glass er holdbart i 1-2 uker.
Syltetøyet kan gjerne fryses. Da må du ikke fylle glasset helt fullt, for da kan det sprekke under innfrysingen. Alternativt kan du benytte plastbokser når du skal fryse syltetøyet.
Nyt syltetøyet på godt brød, til vafler, sammen med vaniljeis – eller hva du måtte ønske.
Alle syltetøyoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Jeg har laget kirsebærsyltetøy, menneskene har blitt litt for tynn.Er det noe jeg kan gjøre for at den kan tykne?
Unnskyld men det skal selvfølgelig stå at væsken er blitt for tyntflytende.Har ikke hatt i annet enn sukker.
Hei, du kan bruke chiafrø. ca 4ss pr. kg bær
For mye sukker i oppskriften. Jeg brukte 300 gram per kilo bær, og det ble for søtt etter min smak.