Hjemmelaget bringebærsyltetøy - det er godt det! En av fordelene ved å lage syltetøyet selv er at du selv kan bestemme sukkermengden, og med mindre sukker kjenner du den friske og deilige bringebærsmaken bedre. Smaken av norsk sommer! Ta vare på sommeren - og ha den på glass!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 kg bringebær
300-350 g sukker , smak til
25 g pektin eller annet syltepulver
5 glass á ca. 2 dl

SLIK GJØR DU

bringebær

Rens bringebærene og ha dem i en kjele. Gi bærene et raskt oppkok og la dem koke i 3-5 minutter. Tilsett sukker (etter smak) og pektin (les på pakken hvor mye som trengs pr. kg bær), og la det koke på lav varme til sukkeret har gått i oppløsning. Fjern det hvite skummet som danner seg på toppen.

Fordel syltetøyet i varme, rene glass. Fyll glassene helt opp, sett på lokk, snu glassene opp ned og sett dem til avkjøling. Syltetøyet oppbevares kaldt og mørkt, for eksempel i en kald kjeller eller i kjøleskapet. Åpnet glass er holdbart i 1-2 uker.

Syltetøyet kan gjerne fryses. Da må du ikke fylle glasset helt fullt, for da kan det sprekke under innfrysingen. Alternativt kan du benytte plastbokser når du skal fryse syltetøyet.

Nyt syltetøyet på godt brød, til vafler, sammen med vaniljeis – eller hva du måtte ønske.

Grove vafler og bringebærsyltetøy

Alle syltetøyoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Jeg har laget kirsebærsyltetøy, menneskene har blitt litt for tynn.Er det noe jeg kan gjøre for at den kan tykne?

  2. Unnskyld men det skal selvfølgelig stå at væsken er blitt for tyntflytende.Har ikke hatt i annet enn sukker.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste