I dag kan jeg friste med nydelige og velduftende gjærbakst med norske bringebær og hvit sjokolade i svingene. Motstå det den som kan! Til ca. 24 bringebærsnurrer trenger du:
Ingredienser
1 porsjon | bolledeig (uten rosiner) |
1 porsjon | rørte bringebær (evt. bringebærsyltetøy) |
100 g | hvit sjokolade , grovt revet |
1 | egg , sammenvispet |
perlesukker (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Lag gjærdeigen etter oppskriften og la den heve til dobbel størrelse.
Ha deigen på melet underlag, del den i to, og kjevle hver del ut til en rektangulær leiv som er 45-60 cm bred. Bre de rørte bringebærene utover leiven, og fordel deretter den revne hvite kokesjokoladen over.
Rull sammen leiven og del den opp i ca. 12 biter. Legg bringebærsnurrene på bakepapirkledd bakebrett og sett til etterheving, i ca 30 minutter. Oppskriften gir ca. 24 bringebærsnurrer.
Pensle de ferdighevede bringebærsnurrene forsiktig med sammenvispet egg og strø eventuelt litt perlesukker over. (Det hvite perlesukkeret på bildet har jeg kjøpt i Sverige.)
Stek bringebærsnurrene midt i ovnen ved ca. 225 grader (over- og undervarme) i ca. 12 minutter. Steketiden vil variere etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten. Bringebærsnurrene er ferdigstekte når de har en gylden overflate og er lett brune under.
Avkjøl bringebærsnurrene på rist.
Du kan eventuelt erstatte perlesukkeret med et dryss med siktet melis eller dekorere med melisglasur (gjerne tilsatt sitronsaft) rett før servering.
Dersom du ikke skal spise alle samme dag bør de fryses ned straks de er avkjølt. Frosne snurrer tines i romtemperatur og varmes ved ca. 200 grader varmluft i 3-4 minutter. Da smaker de som nybakte igjen!
Enjoy!
Ser jammen gode ut! Her i huset elskar vi gjærbakst:)
Bakte en prøverunde i dag for å se om de kan tas med til hagefest med MANGE store og små på lørdag – og gjett om de kan! Himmelsk gode. To store og en liten her i huset samt «halve nabolaget» er samstemte i dommen! 🙂
Disse ser jo bare helt nydelige ut så disse skal jeg prøve en dag 🙂
Hilsen Tone
Denne måtte jeg prøve med en gang. Jeg syns det ble veldig fuktig med bringebær under steking og snurrene falt litt «fra hverandre». Har du noen tips? Tok du bort overflødig væsk?
Ellers var de gode på smak 🙂 og må prøves igjen.
Mvh Elma
Det stemmer nok at snurrene har lettere å falle litt fra hverandre når du benytter bær, fremfor feks kanelfyll. Det er her viktig at syltetøyet ikke er for flytende.
Bakte disse i går, og de ble helt nydelige!! Tror du det går fint å lage disse som kringle/klippekrans? Tusen takk for en flott oppskrift!
Disse var sinnsykt gode!
OK, jeg gir dem en sjanse tenkte jeg. Litt variasjon fra kanelsnurrer. SÅ VISTE DE SEG Å VÆRE UTROLIG GODE !!!! Dette blir en ny klassiker ! Takk for super oppskrift.
Dette ble en perfekt resultat.