Jeg har i et tidligere innlegg gitt dere oppskriften på ragù alla Bolognese, som er en klassisk italiensk kjøttsaus. Den kommer opprinnelig fra Bologna, og består tradisjonelt av kjøtt (gjerne både storfe og pancetta), løk, gulrot, selleri, tomater og vin. Sausen skal kokes lenge, og da kan det ofte være lurt å koke litt ekstra i samme slengen og putte noe i fryseren. Det hadde jeg gjort, og her har kjøttsausen rett og slett fått et "lokk" av potet- og persillerotmos, og blitt gratinert i ovnen. Enkelt og greit, og resultatet er en rett som er populær blant både voksne og barn! Til ca. fire porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

1/3 porsjon kjøttsaus (ragù alla Bolognese)
5-6 poteter moses sammen med persillerøttene
2 persillerøtter moses
ost revet (kan sløyfes)
frisk timian
salat

SLIK GJØR DU

Jeg har i et tidligere innlegg gitt dere oppskriften på ragù alla Bolognese, som er en klassisk italiensk kjøttsaus. Den kommer opprinnelig fra Bologna, og består tradisjonelt av

bolognese raguLag kjøttsausen etter oppskriften (eller ta opp en boks fra fryseren hvis du allerede har laget en stor porsjon).

Skrell poteter og persillerøtter og del opp i jevne biter. Kokes i usaltet vann, til grønnsakene er møre. Hell av vannet og la det dampe litt på svak varme. Bruk en potetstapper og mos grønnsakene til ønsket konsistens. Tilsett ca. 1 ss smør og rør godt sammen. Ha i så mye melk som er nødvendig til mosen har en myk, men likevel litt fast konsistens. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Mosen kan eventuelt forberedes dagen før.

Fordel kjøttsausen i et smurt ildfast fat (mitt er ca. 22 x 22 cm). Fordel deretter mosen forsiktig utover og strø litt ost på toppen. Stekes ved 200 grader i ca. 20 minutter, til osten er gyllen. Gi gjerne den ferdigstekte retten et dryss av frisk timian, hvis du har.

Serveres med en grønn salat til – eller for eksempel som her, med en enkel tomatsalat (cherrytomater, hvitløk, basilikum, olivenolje, salt og pepper).

 • Persilleroten kan eventuelt erstattes med pastinakk eller sellerirot. Eventuelt kan den sløyfes helt, slik at det blir en ren potetmos.
 • Dersom kjøttsausen og/eller mosen er kald trenger retten noe lengre tid i ovnen slik at alt blir gjennomvarmt. Det kan da være en fordel å vente noen minutter med å strø på osten slik at den ikke blir brent.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Takk for din inspirasjon Trine.
  Er det dager der jeg ikke vet hva jeg skal lage til middag å titter innom hos deg, finner jeg alltid inspirasjon.

  Takk for at du har lært meg å lage mat. Dine oppskrifter er så enkle å følge at selv jeg lager mat som en mesterkokk. I begynnelsen fulgte jeg oppskriftene til punkt og prikke nå har jeg blitt så flink at jeg tør å bevege meg utenfor 🙂 i kveld skal jeg lage curry suppe med laks å reker til helgen blir det denne bolognese retten 🙂

  Jeg jobber som frisør å Trinesmatblogg er ofte diskusjonstemaeet i salongen vår. Du har fått mange faste lesere allerede når de sitter i frisørstolen.

  Takk

 2. Hei Trine

  Jeg lagde sausen din i helgen. Kjempe god. Hadde litt saus til overs. Den hadde jeg litt ekstra vann + buljong i, samt litt ferdig kokt makaroni. Det ble en fin lunsj, som min datter tok med seg på skolen i dag.

  Forsøker nok lasagnen til helgen. Da skal jeg lage dobbel porsjon, og legge noe i fryseren til travle dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste