I dag kan jeg by på deilige blåbærmuffins med et hint av sitron, og ikke minst litt "kanelkrønsj" på toppen - som setter en ny og litt annerledes smak på de tradisjonelle blåbærmuffinsene. De er enkle og kjappe å lage, og selvsagt nydelige på smak. Noe å tenke på til helgen og farsdag, kanskje? Dette er også ypperlig å ha i nistepakken på søndagsturen, om du skulle trenge en ytterligere unnskyldning for å sette i gang og bake. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, og putt eventuelle rester i fryseren.
Ingredienser
BLÅBÆRMUFFINS
200 g | hvetemel |
150 g | sukker |
1 1/2 ts | bakepulver |
2 ts | (ekte) vaniljesukker |
1/4 ts | salt |
1 dl | nøytral olje , for eksempel solsikkeolje eller soyaolje |
1 | egg |
3/4 dl | melk |
1 | sitron , revet skall |
150 g | friske blåbær |
KANELKRØNSJ
50 g | sukker (brunt) |
1 ts | kanel |
40 g | hvetemel |
50 g | smør (mykt) |
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme. Bland sammen alt det tørre til muffinsen, og sikt det i en bolle. I en litt større bolle rører du sammen olje, egg og melk. Vend melblandingen forsiktig sammen med det våte med en slikkepott eller lignende. Vend deretter inn revet sitronskall og blåbær, til alt er godt blandet. Fordel røren i muffinsformer, ca. 9-10 stykker, fyll dem ca. 2/3 fulle og sett dem gjerne i muffinsbrett.
Bland sammen ingrediensene til kanelkrønsjen. Fordel blandingen oppå muffinsene.
Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter, til muffisen er gyllen og gjennomstekt. Du kan sjekke om muffinsen er gjenomstekt ved å stikke en ren fyrstikk midt i muffinsen. Dersom fyrstikken er «ren» når du tar den opp er muffinsen gjennomstekt. La muffinsen avkjøles noen minutter i muffinsbrettet, før du lar dem avkjøles videre på en rist eller lignende. Nytes med en god kopp kaffe eller lignende.
TIPS
- Blåbærene kan gjerne erstattes av for eksempel bringebær eller eplebiter.
- Det fineste resultatet får du dersom du benytter friske bær, men frosne (opptinte) bær kan også benyttes.
- Sitronskallet kan gjerne byttes ut med appelsinskall. Husk å vaske sitrusfruktene godt, og tørke dem, før du river skallet (ikke det hvite) med et zesterjern eller lignende.
- Dersom du ikke har muffinsbrett bør du ha røren i doble muffinsformer. Den ytterste formen kan tas av etter steking og benyttes neste gang du skal lage muffins.
VELBEKOMME!
Denne vil jeg gjerne teste ut i helgen! Bruker du små eller store muffinsformer her?
Vil vel si at de av ganske standard størrelse. Ikke av den store typen som ofte benyttes til store amerikanske muffins. Men, det er selvsagt opp til deg å benytte den størrelsen du synes er hensiktsmessig. Fyll dem ca. 2/3 opp og tilpass steketiden etter størrelsen. Lykke til!
Mmmm, disse skal prøves her hos oss en dag 🙂 I dag skal vi forøvrig teste ut de hjemmelagde hamburgerbrødene dine, gleder meg til middag…
Hei,
Tusen takk for oppskrift på verdens beste muffins! Så gode!
Hilsen Elise
Så hyggelig å høre at de falt i smak!
Disse ble nydelige! Saftige og gode.
KJEMPEGODE 🙂 Tusen takk.
Ellers glemte jeg å si en ting da jeg deltok i konkurransen din – Er så glad for alle de gode suppene jeg har lært å lage av deg – aldri mere posesuppe her i huset.(eller ihvertfall nesten aldri)
Eh, «Noe å tenke på til helgen og farsdag, kanskje? » Er det ikke morsdag på søndag? 🙂
Sjekk datoen på innlegget 😉
Hei. Disse fikk jeg lyst å prøve:) Passer det med ostekrem som topping på disse? Ønsker å pynte de litt da de skal serveres i bursdag.
Hei. Kan man bruke maizennamel i steden for hvetemel for gluten allergikere?
Disse ble kjempegode. Saftige og luftige med selvplukkede blåbær 🙂 tusen takk for super oppskrift!
Hei, hvor står oppskriften for krunsjen
Kjempegode, og borte på et blunk 🙂
Har bakt disse i dag, ser utrolig innbydende ut:) 2. Klassingen skal ha disse med på skolen i morgen. Hvordan oppbevarer jeg de best til i morgen? De er uten glasur.
Hvordan kan jeg oppbevare muffinsene best mulig? Skal ha de med på jobb dagen etter. Kan jeg ha glasur på toppen selv om de står over natten?
Hei! Disse skal jeg lage i morra. Jeg lurer på om frosne blåbær først må tines eller ikke? Hvis de ikke bør tinnes først, blir de trygt behandlet mtp. infeksjoner på importerte bær (de må kokes i minst ett minutt)?
Er det 3-4 dl melk, eller 3/4 dl melk? Om det er snakk om 3/4 dl melk vil jeg tro at du heller hadde skrevet 0,75 dl melk. Men om det er 3 til 4 dl melk bør det jo skrives 3-4 dl melk jeg gikk ut fra at det var 0,75 dl melk, siden du hadde skrevet 1/4 ts salt. Men endte opp å måtte tilsette mer melk.
Det er korrekt at det skal være 3/4 dl melk (eller 0,75 dl skrevet med desimaler).
Hei, er det mulig å lage disse i kakeform?