Det er høysesong for kaker, krem og friske bær. Kanskje jeg kan få friste med denne bløtkaken som består av bløtkakebunn fylt med friske jordbær og en luftig fløtekrem smaksatt med kruttsterk kaffe? En lettlaget og utrolig god kake.

Ingredienser

Bløtkakebunn

4 egg , romtempererte
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
rund springform , ca. 22 cm i diameter

Mokkakrem

5 dl kremfløte
2-3 ss sukker
1-2 ts vaniljesukker
3-5 ss sterk kaffe eller espresso (kald)

Garnityr

Jordbær eller bringebær
Melk til dynking
Mørk kokesjokolade, revet

SLIK GJØR DU

Visp egg og sukker i ca 5-7 minutter, til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i smurt form. Jeg benyttet en form som var 22 cm i diameter, (ønsker du en større kakebunn finner du oppskrift på en 24 cm kakebunn HER). Stek kaken på nederste rille ved 175 grader i ca 25-30 minutter. Bruk kakenål eller fyrstikk for å sjekke om bunnen er ferdigstekt. Avkjøl sukkerbrødet på rist. Del kakebunnen i to eller tre lag.

Stivpisk kremfløten med sukker og vaniljesukker, og smak til med kald kaffe/espresso. Legg ett lag med kakebunn på et kakefat, dynk med litt melk og fordel litt mokkakrem og jordbær i skiver over. Legg på et nytt lag med kakebunn og gjenta prosessen. Legg det øverste laget på toppen (husk dynking) og fordel resten av mokkakremen over hele kaken.

Strø revet sjokolade over kaken og pynt med jordbær.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!

    Jeg lager en lignende kake.Den består av et sukkerbrød som fylles med krem som din
    .Slik lages kremen:
    Etter å ha halvpisket 5 dl fløte tilsetter jeg 2-3 ss sukker, 3 ss kakao, 3 ts pulverkaffe og 4 ss konjakk før den piskes stiv. Kaken dynkes med melk tilsatt litt konjakk. Pyntes med revet mørk sjokolade, fint å rive med ostehøvelen. En klassiker her hjemme, ofte brukt 17.mai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste