Sommerens mest populære grillrett har nok vært disse saftige og smakfulle kyllinglårene som er svøpt i bacon. Lårene er som kjent den saftigste og mest smakfulle delen av kyllingen, og når de er utbenet er de også enkel å få stekt jevnt igjennom. Det er litt styr å bene ut lårene selv, men du får kjøpt ferdig utbenede kyllinglår flere steder og da fikser du denne retten raskt i sommervarmen. Som tilbehør serverer jeg her gresk salat, grillede småpoteter og tzaziki.
Ingredienser
BACONSURRET KYLLING
8 | kyllinglår uten ben og skinn |
8-16 blader | basilikum |
8 skiver | bacon |
salt og pepper |
GRESK SALAT
4 store | tomater , i skiver |
1 | rødløk , i ringer |
1/2 | agurk , i biter |
150 g | feta , i terninger |
sorte oliven , gjerne Kalamataoliven | |
oregano eller basilikum (frisk) | |
3 ss | ekstra virgin olivenolje |
2 ss | rødvinseddik |
TZATZIKI
1 | agurk , revet |
1-2 fedd | hvitløk , finhakket |
250 g | gresk yoghurt eller tyrkisk |
TILBEHØR
800 g | småpoteter (ca.) |
olivenolje | |
flaksalt |
SLIK GJØR DU
Fjern bena i kyllinglårene (eller kjøp ferdig utbenet) og legg dem med skinnsiden ned. Krydre med nykvernet sort pepper og legg på 1-2 basilikumblader på hvert lår. Rull låret sammen (med skinnsiden ut) og rull det deretter inn i en baconskive.
Vask potetene og kok dem i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Tre potetene på grillspyd, og pensle dem med litt olivenolje og krydre med litt flaksalt.
Skjær opp grønnsakene til salaten som anvist og ha dem i en salatbolle. Rør sammen olivenolje og rødvinseddik, og smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn i salaten og la det trekke noen minutter slik at alle de gode smakene får satt seg. Rett før servering tilsettes fetaosten, oliven og urter. Lag tzaziki etter denne oppskriften.
Legg de baconsurrede kyllinglårene med «baconskjøten» ned på en sone med direkte varme på grillen. Grill til lårene har en fin stekeskorpe over det hele. La dem deretter grille videre på indirekte varme, til lårene er gjennomstekte. Snu dem ofte.
La kyllingen hvile ca. 5 minutter før servering. La grillspydene med potetene grille sammen med kyllinglårene, til potetene er gylne og møre. Snu dem regelmessig.
Server de baconsurrede kyllinglårene sammen med potetspydene, gresk salat og tzaziki.
- Variér med ulikt fyll inni kyllinglårene, prøv med for eksempel urter, soltørket tomat og/eller ost.
- Prøv gjerne kyllinglårene sammen med BBQ-saus og chilipoteter med paprika.
- Du kan eventuelt benytte kyllingbryst (delt i to) istedet, men de blir nok ikke så saftige og smakfulle som det blir med kyllinglår.
- Tilbehøret kan selvsagt varieres etter smak og behag.
ENJOY!
Heisann Trine.
Takk for alltid like inspirerende oppskrifter! Skal ha familiebesøk imorgen. Tenkte å lage denne retten til mine sultne gjester. Tror du den blir like god, hvis jeg bruker kyllingfilet istedenfor kyllinglår.
Hilsen Tine.