Bacalao er en klippfiskrett med opprinnelse fra Portugal. I Portugal sies det at en nygift kvinne skal kunne beherske 365 varianter av bacalao, en for hver dag. Jeg har selv laget ulike varianter gjennom årene, og her er en av dem. Bacalao er lett å lage og blir alltid vellykket, men det krever litt planlegging i og med at klippfisken skal vannes ut 1-3 døgn før tilberedning. Jeg lager ofte bacalao når vi får gjester, spesielt på hytta hvor en gjerne vil gjøre det litt enkelt. Bacalaoen tilberedes i stekeovnen (eller på koketoppen) og passer seg selv til den er ferdig. Gryta plasseres på bordet og er som regel tom når den bæres bort igjen. Bak gjerne et eltefritt brød som tilbehør. Rustikk, ærlig og herlig mat!
Ingredienser
800 g | klippfisk (tørr), utvannet |
1-2 | rødløk , i skiver |
Bli medlem for å lese videre
Som medlem får du blant annet:
- Tilgang til alle oppskrifter og artikler
- Tilgang til alle uke- og festmenyer
- Svarprioritet i kommentarfeltet
Allerede medlem? Logg inn her