Bønne- og pølsesuppe høres kanskje ikke så spennende ut, men det kan være et godt og smaksrikt supperåd på en travel ettermiddag. Som garnityr i denne suppen kan du benytte de fleste grønnsaks- og kjøttrester, og kan samtidig få ryddet litt i grønnsaksskuffen og restebokser. Fylden og styrken på retten regulerer du med buljongterninger, chili, hvitløk og tomatpure.
Her kommer mitt supperåd vil mette omtrent tre:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Suppen

1 løk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2-3/4 rød chili , finhakket
1,5-2 kylling- eller oksebuljong terninger
3 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater , hakket
5-6 dl vann
1/2 boks ferdigkokte hvite bønner (evt bønnemiks)
4 vårløk , i skiver på skrå
4 smaksrike pølser , i skiver/terninger
friske krydderurter , hvis du har
salt og nykvernet sort pepper

Hvitløkskrem

3 ss creme fraiche
hvitløk , finhakket
salt og hvit pepper

SLIK GJØR DU

Fres løk, hvitløk og chili i litt olje, til løken er myk og blank. Tilsett tomatpurè, buljong, hermetiske tomater og vann, og gi det hele et oppkok. La det stå og putre under lokk i ca 10 minutter. Mot slutten av koketiden tilsettes bønnene. I mellomtiden steker du vårløken i litt smør og setter til side.

Lag hvitløkskrem ved å blande creme fraiche, hvitløk, salt og pepper. Smak til. Rør opp kremen slik at den blir litt luftig.

Tilsett pølser og vårløk, og smak deretter til suppen med salt og pepper. Strø eventuelt over litt finhakket koriander eller andre friske krydderurter. Ha ca 1 ss hvitløkskrem i hver tallerken og server ferske rundstykker eller brød til.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Akkurat den oppskriften jeg trengte for å bli kvitt pølserestene i kjøleskapet 🙂 Veldig god og enkel suppe, spesielt godt med hvitløkskremen oppi! Takk Trine!

  2. Etter en lang dag på jobb kom jeg hjem skikkelig sliten. Jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle lage denne suppen men det var såvidt jeg orket. Men suppen ble laget, og ganske fort gikk det også. Enkel oppskrift å følge. Og så god den var! Måtte ha to porsjoner…. går rett inn i kokeboka mi 🙂
    Line

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste