
Det er høysesong for deilige salater med vårens grønnsaker. Og det lager du i en fei - med for eksempel asparges, ruccula, tomater, parmesan, pinjekjerner og spekeskinke. Jeg bruker spekeskinken fra TIND, som er modnet i 12 måneder og tilsatt mindre salt enn andre spekeskinker. TINDs spekemat er et resultat av lange tradisjoner med fokus på gode råvarer, lidenskap for mat og ikke minst godt norsk mathåndverk, og det kjenner du på smaken.
Salaten er nydelig som en smårett til lunsj, som forrett før grillmaten eller hvis du bare vil kose deg litt ekstra. Prøv den du også!
Ingredienser
SALATEN
1-2 pakker | TIND Spekeskinke 12 md. Godt Modna |
1 bunt | asparges |
50 g | ruccula |
1 neve | basilikumblader |
150 g | cherrytomater , delt i to |
1 neve | pinjekjerner eller nøtter |
parmesan , i flak |
MARINADE/DRESSING
1 dl | extra virgin olivenolje |
1/4-1/2 | sitron , saft og skall |
1/2-1 ts | dijonsennep |
1/2-1 ts | flytende honning |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Brekk av aspargesen der den knekker naturlig. Finn frem en skreller, ostehøvel eller lignende, og skjær aspargesen opp i tynne remser på langs. Ha dem i en bolle sammen med ruccula og basilikumbladene. Rør sammen ingrediensene til vinaigretten. Smak deg frem til en fin balanse mellom det syrlige og søte. Hell ca. halvparten av vinaigretten over salaten og vend forsiktig sammen.
Skjær opp tomatene som angitt. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de har fått litt farge.
Fordel salatblandingen, tomatene, parmesan og pinjekjernene på fire porsjonstallerkener eller et serveringsfat. Fordel spekeskinkeskivene i salaten, og drypp resten av vinaigretten over.
Serveres sammen med godt brød, for eksempel focaccia.
VELBEKOMME!
Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Grilstad AS som eier TIND. TIND spekevarer finner du hos Meny, Coop Mega og Obs, og i utvalgte butikker hos Rema, Extra, Spar, Joker og Bunnpris.
Nam! Denne må jeg prøve. Skal aspargesen tilsettes rå?
Ja. Lykke til! 🙂