Nyttårsmenyen 2024

Vi setter et smakfullt punktum og utropstegn for året 2024 med en deilig treretters nyttårsmeny. Her skal vi kose oss med deilig pannestekte kamskjell med gulrotpuré, bacon og appelsinsjy, en saftig nyttårskalkun med deilig tilbehør, og det hele avrundes med en smakfull Baked Alaska til dessert. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene. Se også tips om flere nyttårsmenyer avslutningsvis.

 

 

# FORRETT – KAMSKJELL MED BACON, GULROTPURE OG APPELSINSJY #

 

Vi starter med deilige kamskjell som får selskap av en silkemyk gulrotpuré med et hint av chili, toppet med sprøstekt bacon og en smakfull appelsinsjy. Med et dryss av ristede valnøtter og gressløk blir dette en forrett som både er en fryd for øynene såvel som for ganen. Server den gjerne med et glass champagne eller en god hvitvin for en perfekt start på festmåltidet!

KAMSKJELL MED BACON, GULROTPURÈ OG APPELSINSJY

Flere forretter finner du samlet her.

 

#HOVEDRETT – KALKUN MED CALVADOSSAUS OG EPLESALAT #

 

Som hovedrett anbefaler jeg langtidsstekt kalkunfilet med calvadossaus, eplesalat og ovnsbakte poteter.

KALKUN MED CALVADOSSAUS OG EPLESALAT

Bytt gjerne ut eplesalaten med waldorfsalat, hvis du heller foretrekker det.

waldorfsalat

Flere oppskrifter med kalkun, samt tips om deilig tilbehør finner du samlet her.

 

# DESSERT – BAKED ALASKA #

 

Som en søt avslutning anbefaler jeg Baked Alaska, som er en imponerende dessert med spennende kontraster – kald blåbæriskrem, saftig sjokoladekakebunn og fløyelsmyk, brent marengs. Dette er en dessert som garantert vil imponere både øyne og smaksløker. Perfekt å servere på nyttårsaften! Både blåbærisen og sjokoladekaken kan lages ferdig flere uker før det skal serveres, og oppbevares tildekket i fryseboksen, men den italienske marengsen bør lages og påføres umiddelbart før servering.

Baked Alaska - Omelette Norvegienne

Flere desserttips finner du samlet her.

 

# FLERE NYTTÅRSMENYER #

  • Forslag til flere nyttårsmenyer finner du samlet her.
  • Sjekk gjerne også ut de øvrige menyene i serien «månedens treretters«.

LYKKE TIL – OG GODT NYTT ÅR!

Skriv ut
  1. Hei. Ser fin ut denne oppskriften. Bare et dilemma. Vi har bare en komfyr. Potetene skal stekes i 30 min mens kalkunen hviler i 15 min. Går ikke opp? Koker du potene før de legges inn?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste