Inviter til grillfest i pinsen, til St. Hans eller på en hvilken som helst annen dag! Her er mitt forslag til en fargerik og smakfull treretters meny som krever minimalt med forberedelser:

 

# FORRETT #

 

Vi starter med grillede nektariner med parmaskinke og bringebærvinaigrette. En smakfull, fargerik og populær start på kvelden som gjerne kan inntas sammen med bobler i glassene, før man setter seg til bords.

 

#HOVEDRETT #

 

Til hovedrett velger jeg grillet entrecôte med pære, gorgonzola, valnøtter, balsamicovinaigrette og grillede småpoteter. Dette er gode smakskombinasjoner som garantert vil slå an. Dersom noen ikke er så glad i blåmuggost kan man bare droppe den.

Grillet entrecote med pære, gorgonzola og balsamico

 

# DESSERT #

 

Som en søt avslutning passer det godt med grillet ananas med chili, bringebær og vaniljeis. En dessert som krever minimalt med forberedelser, og som ellers er ferdig på et blunk. Har du tid og anledning til det anbefaler jeg at du lager hjemmelaget vaniljeis til ananasen!

 

Alle grillmatoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

 

# VINTIPS? #

 

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser. Der får du også tips om alkoholfrie alternativer.

 

VELBEKOMME!

 

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste