Hong Kong

De to første dagene i Hong Kong hadde vært spekket med den ene opplevelsen etter den andre (les mer om det her). På dag 3 var planen og roe ned tempoet litt, og da var Lamma Island et naturlig valg. Lamma er den tredje største øya utenfor Hong Kong, og ligger en liten times båttur fra sentrum. På vei til Lamma var vi innom Aberdeen, som kanskje er mest kjent for sitt båtfolk og de mange som bor i båtene sine i havnen. Et fargerikt, hektisk og spennende skue, med høye boligblokker som omkranset hele havneområdet.

Hong Kong

Vel fremme på Lamma, gikk vi en times spasertur på smale stier med frodige trær, busker og blomster på hver side. Vi så ett og annet hus innimellom, men i det vesentligste består øya av uberørt natur. En stor kontrast til skyskraperne og det hektiske storbylivet en liten time unna! På en enkel lokal restaurant fikk vi servert nydelig og sprellfersk sjømat til lunsj, før turen gikk tilbake med båt til sentrum.

Hong Kong

Dagen ble avsluttet med deilig middag på Above & Beyond i 28 etasje på fasjonable Icon Hotel, en deilig og variert meny med mange små retter – og med en spektakulær utsikt over Victoria Harbour.

Hong Kong

På dag 4 gikk turen til Shanghai street, hvor kjøkkenutstyrsbutikkene ligger på rad og rekke. Deretter tok Christine (som har bodd i Hong Kong) oss med til spennende butikker og shoppingområder, slik at vi kunne gå litt rundt på egen hånd også.

Hong Kong

På kvelden var det matkurs hos The Corner Kitchen som sto på agendaen.

4-6-img_1800

Vi laget en vietnamesisk meny under kyndig veiledning av Chi og hennes team.

1-1-img_1767

Menyen besto av sommerruller med reker og svin og en deilig dipsaus, “shaking beef” med stekt rød ris og brønnkarsesalat – og med friterte bananer til dessert,

3-5-img_1793 2-4-img_1790

Vi avsluttet den siste kvelden med høye drinker i baren i 28 etasje i Peninsula hotel, med en fantastisk utsikt over Hong Kong. En kjempefin avslutning på en minnerik tur med hyggelig reisefølge!

For ordens skyld: Dette er ikke et sponset innlegg, men jeg vil presisere at jeg har vært med å planlegge/arrangere denne turen i samarbeid med Kinareiser

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste