Matreise San Sebastian

I månedskiftet april/mai var jeg på en ny matreise. Denne gangen gikk turen til San Sebastián, og med på turen hadde jeg med meg 13 matglade damer.

 

Vel fremme i den europeisk kulturhovedstaden dro vi rett på en pintxo-runde. Vi ble guidet av vår flinke og sprudlende guide Arantxa, som tok oss med på fem lokale barer hvor vi fikk smake på den beste, ferskeste og mest spennende pintxos.

Matreise San Sebastian

Vi fikk smake på blant annet babyblekksprut i ulike varianter, deilige skinker, braisserte kalvekjaker, en spektakulær og smakfull torskerett og mye mer. Sammen med dette fikk vi servert cider og lokale viner.

Matreise San Sebastian

Dagen etter gikk turen til fiskerlandsbyen Getaria med byvandring og et lite kaffestopp med utsikt utover den fine havnen, før turen gikk videre oppover åsene til Elkano, en familiedrevet bodega, hvor vi fikk se på vinåkeren og deretter smake på den karakteristiske og litt skarpe vinen. Deretter dro vi til den verdensberømte gården Aroa, som leverer blant annet urter, salater og spiselige blomster til flere Michelin-stjernerestauranter.

Matreise San Sebastian

På kvelden var vi invitert til en tradisjonell gastronomiklubb, noe som sannsynligvis er den beste, skjulte hemmelighet i San Sebastiáns matkultur. Gastronomiklubber er kun for medlemmer og deres gjester, og her møtes man for å lage mat sammen, eksperimentere med nye måter å tilberede på, spise og selvfølgelig være sosiale. Vi ble invitert dit av Kristina som er tilknyttet San Sebastian Food, og hun laget et rustikt og smakfullt måltid til oss. I den andre enden av lokalet laget en gruppe menn mat sammen.

Matreise San Sebastian

På dag tre sto et baskisk kokkekurs på agendaen, og her skulle vi lage pintxos. Vi begynte dagen på det lokale markedet, hvor vi fikk en veiledning om råvarene vi skulle benytte i lunsjen, og hva en skal se etter for å velge de beste råvarene.

Matreise San Sebastian

Deretter tok kokken Patricio regien, og loste hele gruppen gjennom den ene smakfulle retten etter den andre. Og vi var selvsagt alle forskriftsmessig kledt for anledningen!

Matreise San Sebastian

Alle fikk prøve seg, og vi tryllet frem de deiligste munnfuller, blant annet klassisk pintxo med tunfisk, oliven og chili, friterte reker, skinkekroketter, steinsopprisotto av risoni, klippfisk på toast med paprika og «pil-pil» saus (favoritt!) og flan (karamellpudding).

Matreise San Sebastian

Etter endt prepping samlet vi oss rundt bordet og koste oss med alle de gode smakene vi sammen hadde kreert, med deilige viner til, selvsagt.

Matreise San Sebastian

Etter litt egentid, var det tid for avslutningsmiddag på familierestauranten Txomin Rekondo. Den er kjent for god lokal mat og ikke minst for å ha kanskje verdens største vinkjeller. Vi fikk være med ned i det aller helligste, og det kan nok stemme at restaurantens vinliste er tykkere enn en roman. Vi fikk servert en nydelig middag, og ikke minst med deilige viner til.

Matreise San Sebastian

Som dere skjønner, kjempefine dager på jobb, og det er alltid hyggelig å stifte bekjentskap med andre matglade! #jegharverdensbestejobb

 

Vil du være med på matreise? I november går turen til Hong Kong (2 ledige plasser), i mars til Marrakech, i april/mai til Provence og høsten 2017 går turen til New York. Du kan lese mer om matreisene mine HER.

 

For ordens skyld: Dette er ikke et sponset innlegg, men jeg vil presisere at jeg har vært med å planlegge/arrangere denne turen i samarbeid med By K

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste