Matreise Nice

I vår var jeg på en minnerik og hyggelig matreise til Nice i regi av Kinareiser. Byen er kalt «Nice la Belle» som betyr «Nice – den vakre» og du forstår raskt hvorfor. Det helt spesielle lyset, den vakre stranden med den livlige strandpromenaden Promenade des Anglais, den sjarmerende gamlebyen, den livlige gaten Rue de France, arkitekturen, kafeer, shopping og selvfølgelig den deilige maten og vinen. Jeg koste meg fra ende til annen, med 13 matglade, engasjerte og hyggelige lesere som reisefølge.

Vi landet i Nice på formiddagen, og ble møtt av guiden vår Marianne Kolstø på flyplassen. Marianne bor i Nice og har jobbet som guide i en årrekke, så jeg visste vi var i gode hender. Deretter gikk turen til den vakre bystranden og lunsj på restauranten Blue Beach.

nice matreise

Der koste vi oss med en deilig treretters lunsj bestående av melon og skinke til forrett, rød mullefilet med sesongens grønnsaksterte og sjokoladefondant med mint og creme anglais til dessert, og selvsagt med gode viner til. En herlig start på reisen, og i fantastiske omgivelser!

matreise nice

Gode og mette tok Marianne oss med på en liten byvanding, hvor hun villig delte sin kunnskap om Nice, viste oss l’arc Monumental og ga oss et innblikk i byens historie, kultur og hverdagsliv. Turen endte til slutt opp på hotellet vårt Hotel Le Florence, et sentralt og hyggelig familiedrevet hotell som virkelig kan anbefales.

Etter en liten benstrekk på hotellet var det vinsmaking i Nices eldste vinhandlerforretning, før vi spiste en enkel, provençalsk middag på Le Marché i Gamlebyen.

Matreise Nice

Dagen etter gikk turen til den økologiske vingården Le potager de Saquier i Bellet beliggende i åsene nord for Nice, hvor Rosa Jackson ventet på oss. Rosa forlot jobben som matskribent i en kanadisk avis og flyttet til Paris. Etter ti år i Paris, hvor hun skrev restaurantanmeldelser for en rekke guidebøker og magasiner, startet hun for seg selv. I dag tilbringer hun mesteparten av sin tid i Nice hvor hun underviser i provençalsk matlaging. Sjekk ut Rosas blogg her. Jeg har truffet Rosa tidligere og hadde store forventninger til kurset, men var ikke forberedt på de fantastiske lokalene og omgivelsene vi skulle kokkelere i, noe som gjorde det til et av høydepunktene på turen.

Nice matkurs

Den økologiske gården Le potager de Saquier ligger midt i vinområdet i Nice drives av Pierre og Anne. Dette er et unikt sted i Nice, her kan alle og enhver komme å se og lære om alt som gror, smake på det og dra grønnsakene selv opp av jorden.

Kurset ble avholdt i et utendørs, overbygget kjøkken, med utsikt over Belletdalen på den ene siden og et frodig drivhus på den andre siden. Innimellom var det små oaser med puter hvor en kan slappe av, og i det ene hjørnet var det også et lite hønsehus. Før vi begynte med kokkeleringen fikk vi en omvisning på den frodige gården.

Nice matkurs

Under kyndig veiledning av Rosa laget vi en treretters meny sammen, som også ble lunsjen vår denne dagen. En smakfull meny med deilige franske smaker. Oppskriftene kommer på bloggen i løpet av høsten.

matkurs nice rosa

Til forrett laget vi en deilig rett med artisjokker.

Nice matkurs

Til hovedrett laget vi kylling bouillabaisse med rouille, en deilig rett med mange gode smaker.

Nice matkurs

Til dessert laget vi en sitronterte, hvor olivenolje var en viktig ingrediens. Enkel og utrolig smakfull!

Nice matkurs

Vi ble etter denne fantastiske opplevelsen og deilige måltidet kjørt tilbake til hotellet. Da var det satt av tid til shopping, for de som ønsket det, og på kvelden spiste vi en deilig smaksmeny på CarreLlorca (anbefales!).

Dagen etter gikk turen til markedet i gamlebyen for litt shopping, før vi reiste til middelalderbyen Eze Village og sjarmerende Villefranche. Det kan du lese mer om det HER.

For ordens skyld: Dette er ikke et sponset innlegg, men jeg vil presisere at jeg har vært med å planlegge/arrangere denne turen i samarbeid med KinaReiser

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste