Bakte bønner er klassisk tilbehør til amerikansk BBQ. Her er min oppskrift, som metter 4-6 personer (avhengig av hvor mye tilbehør du ellers serverer sammen med grillmaten):
Ingredienser
125 g | bacon (ca.), i strimler |
1 | løk liten, finhakket |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
3/4-1 ts | chilipulver |
3/4-1 ts | spisskummin |
2 bokser | hermetiske tomater (800 g) |
2 bokser | hermetiske kidneybønner |
3-4 ss | Worchestershiresaus |
2 ss | sennepspulver (ca.) (eller Dijonsennep, smak til) |
2 ss | brunt sukker (ca.) (smak til) |
tabasco (smak til) | |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Fres baconet i litt nøytral olje, til det er nesten sprøstekt. Tilsett løk og hvitløk mot slutten av steketiden, og la det surre med uten at det tar farge. Tilsett deretter chilipulver (smak deg frem, chilipulver kan ha ulik styrke) og spisskummin, og la det surre med, før du tilsetter de hermetiske tomatene. Gi det hele et oppkok og la det stå å putre i ca. 15 minutter uten lokk. Tilsett deretter bønnene og smak til med Worchestershiresaus, sennep(spulver), sukker, tabasco, salt og pepper. Ha blandingen deretter i et ildfast fat (mitt er ca. 25 x 17 cm) og la det stå å kose seg midt i ovnen ved ca. 160 grader (over- og undervarme) i 35-40 minutter.
Server de bakte bønnene til grillmat. Alle grilloppskriftene (grillmat + tilbehør) på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Snadder! Eg har vore på utkikk etter ei oppskrift på bakte bønner og denne såg enkel og god ut. Den skal prøvast veldig snart. Tusen takk!
Lagde disse til frokost idag sammen med speilegg. Helt perfekt som påskefrokost. Dette var en skjult perle i oppskriftsbasen din 🙂