TIPS TIL 17. MAI-MENYEN
17. mai og feiring av 200-årsjubileumet for Grunnloven er straks rundt hjørnet, og det er sikkert flere enn meg som grubler på hva de skal servere denne dagen. Her er noen gode oppskrifter som kanskje kan være til inspirasjon?
DRIKKE OG FINGERMAT
Jeg pleier ofte å lage en stor bolle med limonade med spennende isbiter til både store og små. Det smaker alltid forfriskende etter barnetoget. I tillegg smaker det også godt med noen salte munnfuller:
SITRONLIMONADE
CROSTINI
SPEKEMAT
KAKER
Kaker hører med på 17. mai, og her har vel de fleste sine tradisjoner. Hos oss står alltid Sjokoladefestkaken på menyen. I år blir det også Rød fløyelskake med hvit ostekrem og blåbær:
SJOKOLADEFESTKAKE
RØD FLØYELSKAKE
MARSIPANKAKE
TRERETTERS MIDDAG
Planlegger du en treretters middag? Her er tre forslag til til henholdsvis forrett, hovedrett og dessert som du eventuelt kan mikse og matche etter smak og behag:
GAZPACHO
ASPARGES OG SKINKE
LAKS OG MANGOSALSA
HELSTEKT ENTRECÔTE
GRILLET SVINEFILET
FISKESUPPE
MINIPAVLOVA
PANNA COTTA
SITRONISKAKE
Finner du noe som frister? Hva skal du spise på 17. mai?
Sjekk også ut menyforslagene fra i fjor, men ønsker du heller å servere fingermat finner du alle fingermatoppskriftene mine samlet her. Flere tips til grillmaten finner du her. Til jubileumsdagens kakebord er det mange tips å finne i dette innlegget med mine 10 beste kaker.
Lykke til med planleggingen – og kos deg på kjøkkenet!
Vi satser på fint vær og skal grille. For meg skal det være litt klassisk på nasjonaldagen og blant tilbehøret kjører vi på med blant annet min mammas potetsalat. Jeg har hatt 5000+ som har søkt etter denne oppskriften på bloggen min i dag, så det er nok mange som skal ha potetsalat gitt…
(Denne her: http://monicasoppskrifter.blogspot.no/2010/05/mamma-kirstens-potetsalat-med-eple.html)
God 17.mai, Trine!