Jeg elsker sjømat og torsk er en av favorittene. Torsk er en ganske nøytral fisk, men sammen med godt tilbehør blir det til det reneste festmåltidet enten det er hverdag eller fest. Her er mine favorittretter hvor torsken får spille hovedrollen, i uprioritert rekkefølge (klikk på bildene for oppskrift):

En av de aller kjæreste torskefavorittene er ovnsbakt torsk med chorizosalsa og blomkålmos. Jeg pleier ofte å variere med andre rotmoser, som for eksempel pastinakkmos eller sellerirotmos.

Torsk med chorizosalsa og blomkålmos
Torsk med chorizosalsa og blomkålmos

 

En annen gjenganger er torsk med nøttelokk og søtpotetmos. Deilig torsk med knasende god topping sammen med myk søtpotetmos med et lite sting av chili. Ah, en høydare!

Torsk med nøttelokk, søtpotetmos og soyasmør
Torsk med nøttelokk, søtpotetmos og soyasmør

 

Denne deilige torskeretten ble til på hytta på tampen av påsken for et par år siden – med grønnsaksrester, kikerter, bacon og et deilig «brent» chilismør.

Torsk med rotgrønnsaker, bacon og kikerter
Torsk med rotgrønnsaker, bacon og kikerter

 

Løk som har fått kose seg vel og lenge i litt balsamico er kjært tilbehør til den nøytrale torsken, sammen med en fløyelsmyk og smakfull sellerirotmos. Strø gjerne noen ristede pinjekjerner over før servering.

Ovnsbakt torsk med balsamicoløk og sellerirotmos
Ovnsbakt torsk med balsamicoløk og sellerirotmos

 

Vi går inn i sesongen for skrei, og i de siste to oppskriftene er jeg benyttet skrei, men du kan selvsagt benytte «vanlig» torsk istedet. Først ut er en deilig oppskrift med chorizo og granateple på en fløyelsmyk potetmos.

Skrei med chorizo, granateple, spinat og potetpurè
Skrei med chorizo, granateple, spinat og potetpurè

 

Den siste favoritten jeg vil trekke frem er skrei med korianderpesto, bønnesalat og spinat. Herlige kombinasjoner som er verdt et forsøk!

Pannestekt torsk med bønner, spinat og korianderpesto
Pannestekt torsk med bønner, spinat og korianderpesto

 

Alle torskeoppskriftene på bloggen finner du samlet her. Hva er DIN favorittoppskrift med torsk?

Skriv ut
  1. Min favoritt torskerett er Torsk med Appelsinsaus:

    Torskeloin i ildfast form med salt, pepper og litt smør.
    Saus:
    Fres 2 charlottløk sammen med en finhakket chilli.
    Tilsett 2,5 dl fiskebuljong og 2,5 dl appelsinjuice.
    Kok ned til halvparten.
    Tilsett 3-4 gode spiseskjeer creme fraiche og litt revet appelsinskall og kok til jevn saus.

    Server torsken på en seng av potetmos med 2-3 remser sprøstekt bacon, dampet broccoli og appelsinsaus.

    Lena

  2. Jeg heter Inger og er 15. Oppgaven fra skolekjøkkenet er å lage og spise mer fisk hjemme. Torsk er ikke min favoritt, men jeg skal prøve. Hvilken av rettene ville du anbefale at jeg startet med til meg og min søster på 11?

  3. Hei!
    Ville bare si at jeg er kjempeglad jeg kom over bloggen din. Har slitt litt med å finne tilbehør til torsk, men nå er det i boks!
    Hilsen student som prøver å lære seg å lage mat. 🙂

  4. Hei Trine!
    Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har anbefalt torsk med søtpotetmos, nøttelokk og soyasmør til andre som ønsker noe utenom det vanlige. Den retten er virkelig en favoritt og fantastisk god!. Tusen takk for mye inspirasjon!

    Marion

  5. Fersk torsk, Kokte poteter og gulerøtter, smeltet smør.! Trenger ikke noe anna, om det ikke var ei rogn i torsken då.!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste