MINE 6 BESTE TORSKERETTER
Jeg elsker sjømat og torsk er en av favorittene. Torsk er en ganske nøytral fisk, men sammen med godt tilbehør blir det til det reneste festmåltidet enten det er hverdag eller fest. Her er mine favorittretter hvor torsken får spille hovedrollen, i uprioritert rekkefølge (klikk på bildene for oppskrift):
En av de aller kjæreste torskefavorittene er ovnsbakt torsk med chorizosalsa og blomkålmos. Jeg pleier ofte å variere med andre rotmoser, som for eksempel pastinakkmos eller sellerirotmos.
En annen gjenganger er torsk med nøttelokk og søtpotetmos. Deilig torsk med knasende god topping sammen med myk søtpotetmos med et lite sting av chili. Ah, en høydare!
Denne deilige torskeretten ble til på hytta på tampen av påsken for et par år siden – med grønnsaksrester, kikerter, bacon og et deilig «brent» chilismør.
Løk som har fått kose seg vel og lenge i litt balsamico er kjært tilbehør til den nøytrale torsken, sammen med en fløyelsmyk og smakfull sellerirotmos. Strø gjerne noen ristede pinjekjerner over før servering.
Vi går inn i sesongen for skrei, og i de siste to oppskriftene er jeg benyttet skrei, men du kan selvsagt benytte «vanlig» torsk istedet. Først ut er en deilig oppskrift med chorizo og granateple på en fløyelsmyk potetmos.
Den siste favoritten jeg vil trekke frem er skrei med korianderpesto, bønnesalat og spinat. Herlige kombinasjoner som er verdt et forsøk!
Alle torskeoppskriftene på bloggen finner du samlet her. Hva er DIN favorittoppskrift med torsk?
Den første og den andre har jeg prøvd og Lt er nydelig utenom selve torsken 😉 D er min egen feil, jeg bare klarer ikke å tilberede torsk !!
Noen gode tips ?
Mine beste tips til tilberedning av torsk finner du jo i dette innlegget. Noe mer enn det kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med. Alle torskerettene på bloggen finner du samlet her: http://trinesmatblogg.no/tag/fisk-torsk/
hoi
linken din fungerer ikke 🙂
Min favoritt torskerett er Torsk med Appelsinsaus:
Torskeloin i ildfast form med salt, pepper og litt smør.
Saus:
Fres 2 charlottløk sammen med en finhakket chilli.
Tilsett 2,5 dl fiskebuljong og 2,5 dl appelsinjuice.
Kok ned til halvparten.
Tilsett 3-4 gode spiseskjeer creme fraiche og litt revet appelsinskall og kok til jevn saus.
Server torsken på en seng av potetmos med 2-3 remser sprøstekt bacon, dampet broccoli og appelsinsaus.
Lena
Jeg heter Inger og er 15. Oppgaven fra skolekjøkkenet er å lage og spise mer fisk hjemme. Torsk er ikke min favoritt, men jeg skal prøve. Hvilken av rettene ville du anbefale at jeg startet med til meg og min søster på 11?
Jeg har svart deg pr. epost. Lykke til! 🙂
Hei!
Ville bare si at jeg er kjempeglad jeg kom over bloggen din. Har slitt litt med å finne tilbehør til torsk, men nå er det i boks!
Hilsen student som prøver å lære seg å lage mat. 🙂
Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Hei Trine!
Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har anbefalt torsk med søtpotetmos, nøttelokk og soyasmør til andre som ønsker noe utenom det vanlige. Den retten er virkelig en favoritt og fantastisk god!. Tusen takk for mye inspirasjon!
Marion
Fersk torsk, Kokte poteter og gulerøtter, smeltet smør.! Trenger ikke noe anna, om det ikke var ei rogn i torsken då.!