Denne potetsalaten har blitt en gjenganger hos oss på hytta i sommer, og passer like godt som tilbehør til fisk som den passer til kjøtt. Til ca. 4 porsjoner trenger du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

10-12 små (ny)poteter
1 liten rødløk , finhakket
1 rød paprika , i strimler
100 g frisk spinat (ca.)
4 ss olivenolje
2 ss dijonsennep eller annen sennep
salt og pepper
1 ts dill , finhakket + noen kvaster til pynt (ca.)

SLIK GJØR DU

 

Potetsalat

Kok potetene i saltet vann, til de er møre og fine, og del dem deretter i to.

Fres løk og paprika i litt av olivenoljen, til løken er blank og myk. Tilsett spinaten og potetene. Rør sammen resten av olivenoljen sammen med sennep, dill, salt og pepper, og hell det over grønnsaksblandingen. Rør forsiktig sammen. Dryss gjerne litt frisk dill over salaten og server umiddelbart, som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk, eller til for eksempel spekemat.

TIPS: Bruk oppskriften som et utgangspunkt og varier grønnsakene etter hva du har tilgjengelig. Tomater og purre eller vårløk smaker for eksempel godt til. Dersom du dropper spinaten kan du også servere salaten kald.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Prøvde denne igår med spareribs og løkringer, nydelig!! Kommer til å lage denne flere ganger:)

  2. Laget denne og serverte til stekt laksefilet med salt/pepper og noen dråper sitron. Smakte nydelig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste