Grillsesongen er godt i gang, og da skal det grilles det som grilles kan. Sist helg var vi på hytta og grillet en nydelig ytrefilet av storfe. Som tilbehør serverte jeg grillet paprika, som jeg første gang fikk servert av MatPratkokkene sist vi hadde samling i Matbloggerne. Så enkelt, og utrolig smakfullt!
Ingredienser
KJØTT & TILBEHØR
700-800 g | ytrefilet av storfe |
marinade eller krydderblanding | |
urtesmør | |
Ovnsbakte poteter |
GRILLET PAPRIKA
2 | paprika , delt i to på langs |
250 g | cherrytomater , gjerne ulike farger |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
2 ss | olivenolje |
flaksalt | |
noen blader frisk basilikum , finsnittet |
SLIK GJØR DU
Pensle kjøttet med marinade eller gni det inn med krydderblanding (eller salt og pepper), og grill kjøttet på direkte varme i 3-5 minutter på alle sider. Legg deretter kjøttet på en sone uten direkte varme. Mens du griller må du ha på lokket og huske å snu kjøttet jevnlig. Bruk et steketermometer som er egnet til grilling.
Mens kjøttet ligger på grillen lager du urtesmøret. Sett det deretter kaldt. Når kjøttet har en kjernetemperatur på 55 grader tar du det vekk fra grillen, brer litt av urtesmøret utover kjøttet, og lar det hvile under et lett lag med aluminiumsfolie i minst 15 minutter, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca 60 grader (eller det du helst foretrekker).
Del paprikaen i to på langs og fjern alle frø og hinner. Skjær tomatene i 2 eller 4 biter og bland sammen med hvitløk, basilikum og hvitløk. Smak til med olivenolje og litt salt. Grill paprikaen med snittsiden ned i noen minutter, til du får grillriller på paprikaen. Snu paprikaen og fordel tomatene oppi. La paprikaene grille på indirekte varme i ca 5 minutter eller til tomatene er gjennomvarme og paprikaen mør.
Skjær kjøttet i passende skiver og server resten av urtesmøret ved siden av, sammen med grillet paprika. Som tilbehør smaker det også godt med ovnsbakte poteter.
Enjoy!
Fin oppskrift, men hvordan lager du urtesmøret?
Min feil. Fant oppskriften på urtesmøret og satser på grillvær i morgen.