ASPARGES I GODT SELSKAP
Asparges kan man få tak i hele året, men er du ute etter den beste smaken må du slå til nå, når den i sesong og har modnet i sitt eget tempo. Bruk en vid kjele og kok den raskt i fosskokende vann med salt (1 ss pr liter) og litt sukker (1/2 ts pr liter for å holde på sprøheten). Asparges må ikke koke for lenge, et par minutter er nok. Fersk, nykokt asparges er en delikatesse i seg selv. Her er mine aller beste oppskrifter med asparges som en sentral ingrediens (klikk på bildene).
Først ut er denne deilige aspargessuppen med sprøstekt spekeskinke og søte tomater.
En annen høydare er denne pizzaen med spekeskinke, asparges og ruccula. Har du ikke prøvd den enda har du virkelig noe å se frem til!
En klassisk sommerfavoritt er asparges med skinke, parmesan og ristede pinjekjerner. Den passer godt både som en smårett eller som forrett til vårfesten.
Asparges og laks er også et godt team, noe som denne deilig pastaretten er et godt eksempel på.
Til slutt vil jeg trekke frem sitruskylling med asparges og timian, som er en fryd for både gane og øye.
Hva er din favorittrett med asparges?
Grillet asparges med maldonsalt, god jomfruolje og balsamicoeddik 🙂
Eventuelt laks med pasta i fløtesaus med tagliatelle og asparges. Asparges er rett og slett nydelig!
Åhh, så fin inspirasjon.
God pizza, den er akkurat fortært! Tror den krevende laksen må testes ut til uka også 🙂 takk for aspargesinspirasjon – det er en god grønnsak, men jeg trengte noen forslag på hva jeg kan bruke den til, så dette innlegget passet meg bra 😀