Hurra for 17 mai-kake + fem andre kakefavoritter
Det går mot 17. mai og kakedagen over alle kakedager. Mange har kaketradisjoner som de tviholder på, mens andre er åpen for å prøve nye oppskrifter og smaker. Selv har jeg laget 17. mai-kaken etter omtrent den samme oppskriften i mer enn 18 år, men det blir en liten ny vri for hvert år. Utgangspunktet for kaken er den gode, gamle brownieoppskriften min, som fylles med krem og overøses med frukt, bær og marengs. I fjor gjorde jeg en liten vri ved å erstatte noe av fløtekremen med en deilig sjokoladekrem. Jentene mine med familier kommer alltid hjemom på 17. mai på «formiddagskaffe» og de har store forventninger til kaken. Det som er fint med denne kaken, i tillegg til at den er god på smak selvsagt, er at den metter mange noe som kommer godt med siden vi rett som det er blir noen ekstra til bords. VGs matside godt.no har fanget opp kaketradisjonen vår, og intervjuet kan du blant annet lese her.
Her kommer 17 mai kaken fra i fjor, og fem andre kakefavoritter som jeg synes kan passe på 17 mai (klikk på bildene):
En kake som jeg forbinder med barndommens 17 mai sammen med besteforeldrene mine er en nydelig marsipanbløtkake. Bærene på toppen av kaken gir et lite hint om hva som befinner seg under marsipanlokket, og du blir garantert ikke skuffet når du smaker på denne godbiten.
Skal du på farten på 17. mai og ha med deg kake bør du satse på denne gulrotkaken med deilig ostekrem, som er blant de mest populære kakene på bloggen. Den er enkel å lage og blir alltid vellykket. Noen friske bær på toppen imponerer ekstra, men det er slett ikke nødvendig for kaken er kjempegod i seg selv også.
Mange sverger til ostekake, og denne festkledde ostekaken med pasjonsfrukt og jordbærsaus slår alltid an.
Selv er jeg svak for bærterter og denne bringebærterten og melisdryss er en fryd for både øyne og gane. Kanskje noe å tenke på til 17. mai-dessert?
Eller kanskje denne godbiten, som er reneste «kinderegget» med både brownies, ostekake og bringebærkrem?
Hva er din 17. mai-kakefavoritt?
Hvis du synes det er tyst på bloggen innimellom er det på grunn av at jeg er i innspurten med kokeboken min. Følg meg gjerne på facebook og/eller Instagram (@trinesmatblogg) hvor du får daglige tips fra arkivet + en sniktitt på bilder som skal inn i kokeboken.
Det blir Hummingbirds brownie- og ostekake med bringebærkrem i år. Gleder meg! 🙂
Tidligere har det gått i bløtkake med jordbær, men har en periode nå hvor bringebær er favorittbær. Og da jeg så denne på bloggen din fant jeg ut at den MÅ bare prøves! 🙂
ÅÅå! De så deilige ut! Her i huset er Pavlova et must på 17 mai! 🙂
Jeg synes marengskake med en blanding av vaniljekrem og pisketkrem med masse frukt på toppen er en fin 17mai kake. Ellers er Hummingbirds brownie- og ostekaken veldig god. Den har jeg laget flere ganger
På 17. mai bruker vi vanligvis å ha pavlova. Men ellers har jeg også bakt de hummngbirdkaken flere ganger og den er helt nydelig:-)
Så masse godt:)) vi har alltid hatt marsipankake på 17.mai. Men har hørt at ostekake er en sikker vinner, så kanskje jeg skal prøve meg på den i år:) Ha en fin kveld!
Da er Hummingbirds brownie- og ostekake med bringebærkrem på plass i ovnen – og vi gleder oss til å smake. Håper det blir vellykket med jordbær i steden for bringebær – siden det var det som sto igjen i fryseren. Tålmodigheten rakk ikke å vente til det ble en ordentlig anledning til å bake kaken, så nå bare prøver vi den, for å være sikre på at den kan bakes når det kommer en anledning….God helg, og tusen takk for masse inspirasjon!
Hei. Kan du anbefale en oppskrift på kransekake som er deilig og seig? Håpet å finne en på siden din, men du har kanskje en selv om den ikke ligger ute.
Elisabeth.
Iår hadde vi din 17mai kake fra ifjor!! Knall god, husets favoritt
Har prøvd gulrotkaken a la R.O.O.M, den var fantastisk god. Anbefales!