SPISELIGE GAVER PÅ GLASS
Spiselige gaver blir mer og mer populært, og mange lager dem gjerne på sitt eget kjøkken. Investeringen i kroner og øre er ofte minimal, her er det nemlig omsorgen, innsatsen og tankene bak gaven som teller, og så er det selvsagt også gleden av å kunne nyte matgaven. Her er noen tips til godsaker som du kan putte på glass eller i bokser, og for eksempel gi bort i gave til noen som vet å sette pris på hjemmelaget mat og de gode tankene som ligger bak (klikk på bildene eller lenkene).
Først ut er rødløksmarmelade med balsamico. Lett og raskt å lage, og ikke minst utrolig godt på smak. Passer godt til omtrent all slags kjøtt og kjøttpålegg, og er for eksempel ypperlig tilbehør til ribbe.
Hva med å gi noen du er glad i en god start på dagen? Den beste granolaen lager du selv, og med denne oppskriften som utgangspunkt kan du smaksette den etter eget ønske. Ha granolaen i et glass eller celofanpose, og dekorer etter smak og humør. Det er slett ikke mye som skal til for å gjøre noen ekstra glad!
Fikenmarmelade med portvin er ypperlig tilbehør til ost. Hva med å kjøpe en flaske portvin og gi bort sammen med fikenmarmeladen?
Aprikosmarmelade med konjakk er også en morsom gave å gi, og er også ypperlig tilbehør til for eksempel ost.
Det er også fruktchutney med portvin.
Apropos ost er det også godt egnet til å marinere, som i denne oppskriften hvor jeg har marinert manchego med grillet paprika, oliven, pepper og urter. Bruk en fast ost og putt den på et glass med andre godsaker. Selv med ti tommeltotter på kjøkkenet vil du imponere dersom du gir bort et slikt glass.
Det samme gjelder hjemmelaget vaniljesukker.
Dersom du er en av de mange som har erfart hvor enkelt du kan lage ditt eget tacokrydder uten tilsetningsstoffer og minimalt med salt og sukker, kan du for eksempel fylle et lite glass til en venn og skrive ned oppskriften på en etikett. Et godt råd koster så lite, men kan glede så mye.
Når du skal gi bort spiselige gaver synes jeg det er viktig at de er noenlunde nylaget. Dessuten er det viktig å tenke på at noen typer spiselige gaver ikke egnet til å ligge under juletreet, slik som for eksempel marmelader og chutneyer (+ den marinerte osten), som har det best dersom de får oppholde seg i kjøleskapet. Men granola og tacokrydder kan oppbevares i romtemperatur. Og du, når du først er i gang må du ikke glemme å lage ett glass eller to til deg selv også :).
Har du tips til gode, spiselige gaver på glass? Alle spiselige gaver på bloggen finner du samlet her. Det kommer et eget innlegg i neste uke om «spiselige gaver med sukker på» (i).
Følg meg gjerne på facebook eller instagram.
Ha en fin førjulstid!
Hei Trine!
Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no
Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no
Hilsen Magne i VG
Så fint! 🙂
Noen gode tips til diabetiker-spiselige-gaver?
Hva med granola eller tacokrydder, det kan vel enkelt tilpasses? Ellers kan du ta en titt her om du finner noe annet: http://trinesmatblogg.no/tag/spiselige-gaver/ Lykke til! 🙂
Hei.
Det er lenge siden en kollega gjorde meg oppmerksom på bloggen/nettsiden din. Fantastisk mange spennende oppskrifter. Har prøvd noen av dem, spesielt pastarettene. Ellers lager jeg 25 glass med apropos – og fikenmarmelade om dagen! Nydelige!
Neste år skal jeg gjøre alvor av å lage spiselig til jul. Jeg tenker på min gamle mor og far, tilårskomne tanter og mine veninder som det er umulig å finne julepresanger med mening til. Nå fikk jeg innspirasjon, har addet den til mine oppskriftsfavoritter hvor det forøvrig er flere av dine oppskrifter. I morgen skal jeg bake dine Biscotti. De er jo så sykt gode. God jul:)
Hei, hjelp! skal lage den knallgode fikenmarmeladen i dag, men når jeg klikker på bildet kommer jeg til en tom side. Hilsen Anne Grete
Har sjekket bildet og linken i dette innlegget + oppskriften og alle ser ut til å fungere som de skal. Kan siden ha vært nede når du forsøkte?
Hei, Trine linken fungerte som den skulle 10 minutter etterpå, så den var nok nede da jeg forsøkte. Det var ikke mye motstand som skulle til før panikken tok meg. Beklager falsk alarm.
Ha en riktig God Jul og takk for kjempefin blogg.
Hilsen Anne Grete
Fikenmarmelade med portvin, blå-ost, valnøtter m honning på pepperkaker – det smakte helt fanastisk!!! Takk for tipset og god jul 🙂
Hei!
har du neo tips om fruktsalt? etter noen minuter frukten blir brune. hva kan jeg gjøre frukten beholder sin farge? Takk