
Hva er vel bedre enn mat som lager seg selv? Jeg ender ofte opp med å ha poteter og det jeg har tilgjengelig av egnede grønnsaker i kjøleskapet i langpannen, for så å la det steke vel og lenge - til grønnsakene er møre og gode. Ta en titt i kjøleskapet du også da vel, men husk at noen grønnsaker trenger lengre steketid enn andre. Slik gjorde jeg det (ca 4 porsjoner):
Ingredienser
600-800 g | små (ny)poteter eller andre gode poteter |
2-3 | rødløk , i båter |
200 g | cherrytomater , delt i to(gjerne både røde og gule) |
olivenolje | |
maldonsalt | |
frisk timian | |
nykvernet sort pepper |
SLIK GJØR DU
Vask potetene og del dem i 2 eller 4 biter, avhengig av størrelsen. Ha potetene i et ildfast fat eller lignende og ringle over olivenolje og ha på litt maldonsalt. Stekes ved 225 grader (midt i ovnen) i ca 10 minutter før løken tilsettes. Stek poteter og løk i 10 minutter, og tilsett deretter tomatene og de friske krydderurtene. Stekes i ytterligere 15-20 minutter, til potetene er gjennomstekte. Bruk eventuelt varmluftsfunksjon de siste 5-10 minuttene hvis du ønsker mer farge på grønnsakene. Krydre med nykvernet sort pepper og eventuelt med mer maldonsalt.
Server potetsalaten varm som tilbehør til grillmat eller stekt kjøtt/fisk, gjerne sammen med pepperrotkrem.
Enjoy!
Jeg er ingen stor fan av poteter, men her klarte du virkelig å friste.
Nå har jeg lørdagsmiddagen i boks. Takk for mange gode tips og oppskrifter
Denne skal vi lage i morgen når jentegjengen kommer. Tror det blir godt følge til grillede pølser fra Strøm Larsen.
Vi har fått held dilla på disse potetene!
Blir et standard tilbehør fra nå av
Kan den lages på forhånd evt. dagen før?