Dette er poteter med "trøkk" og som passer ypperlig som tilbehør til grillmaten. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
2 | røde paprika i brede strimler |
600 g | nypoteter amadinepoteter eller lignende (ca.) |
2 fedd | hvitløk hakket |
2-3 ss | olivenolje |
1 ts | sambal oelek |
1 ts | paprikapulver |
maldonsalt og grovmalt sort pepper |
SLIK GJØR DU
Vask og/eller skrell potetene og del dem i to (eventuelt båter dersom potetene er store). Legg potetene i et smurt ildfast fat sammen med paprikastrimlene. Rør sammen sambal oelek, paprikapulver, olivenolje og finhakket hvitløk, og fordel det over poteter og paprika. Krydre med salt og pepper, og stek potetene ved 225 grader (midt i ovnen) i ca. 30 minutter eller til potetene er møre og fine.
Server potetene som tilbehør til kjøtt, for eksempel helgrillet entrecôte med urtesmør.
Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg i kokeboken «Det beste grilltilbehøret» av Lisa Lemke som jeg også har omtalt her.
Enjoy!
(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)
Hei, Jeg har nå fulgt bloggen din i over 1 år! Det er så utrolig mye inspirerende mat her inne. Selv er jeg vegeterianer, men spiser fisk og generell sjømat. Dine oppskrifter slår ALDRI feil. Både meg og mine foreldre er like fornøyde hver gang vi bruker oppskriftene dine! Gleder meg til flere oppskrifter, og til å prøve denne ut i morgen:)
Hei!
Dette må prøves! Denne oppskriften ser virkelig nydelig ut – og står på planen for neste gang vi griller:) Takk for gode ideer.
Dette så kjempe godt ut! Men va er sambal oelek??
Sambal oelek er chilipasta.
Å det får du kjøpt i vanlige butikker?
Hallo!
Har fulgt deg lenge nå og brukerb siden din støtt og stadig! Har brukt mangen av oppskriftene dine spesielt Panna Cotta-oppskriftene! Dei er helt fantastiske. Prøvde Chillipotetene med paprika på lordag da vi grillet. Hadde di som tilbehør til entrecote og di var kjempegode! «Disse må du laga fleire ganger» var kommentaren til mannen min. Og det skal eg!! ANBEFALES!!
Ser og høres ut som en fabelaktig smakskombinasjon.
Denne retten var nydelig. men jeg dobblet sambal olek, paprika pulver og mye mer olivenolje. Perfekt til grillet kjøtt. Herlig 🙂
Denne serverte jeg i dag, men fant ikke sambal oelek i butikken. Brukte da «hissig knust chili» fra Toro i stedet for. Gir det samme effekten? Fikk uansett mye skryt for retten – det var moro 🙂 Så takk for denne også!
Dette var det helt perfekte grilltillbehøret. Nydelig!
Disse potetene ble kjempegode, til og med de som ikke liker mat med litt «krutt» i spiste som bare det 🙂
Hva med paprikapulveret?