En av mine dessertfavoritter er crême brulèe, og som tilbehør serverer jeg gjerne bittelitt bær eller frukt, slik som for eksempel denne friske appelsinsalaten med smak av jul som jeg serverte på 2. juledagsmiddagen. Oppskrift på crême brulèe finner du her.
Til appelsinsalaten (ca 6 porsjoner) trenger du:
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
3 | appelsiner , uten skall og hinner |
1 dl | vann |
0.75 dl | sukker |
2 | stjerneanis |
1 | kanelstang |
1 neve | pistasienøtter , grovt hakket |
SLIK GJØR DU
Kok opp vannet og tilsett sukker og krydder. La det putre et par minutter til alt sukkeret er oppløst. Skjær appelsinene i tynne båter. Skjær bort eventuelle hvite hinner. Legg appelsinbåtene i en bolle og hell sukkerlaken over. La det stå å trekke i minst en time, men gjerne enda lengre. Fordel appelsinsalaten på 6 tallerkener eller beger, strø på pistasienøttene og server som tilbehør til creme brûlèen.
Enjoy!
Publisert 27. 12. 2011
Hei!
Denne ble servert etter rypemiddag i går, og fikk de beste skussmål! Jeg var spent på kombinasjonen av smaker og krydder men den var helt genial.
Jeg måtte imidlertid la creme bruleen stå en evighet i ovnen før den stivnet. Men har en annen oppskrift som sier 120 grader i 2 timer, så dempet varmen og lot den stå. Formene mine er vide og avlange, mulig det ble for lite røre til 5 former. Må forske litt videre på det 🙂