Sjokoladekjeks er alltid populært og er det som forsvinner først på kakefatene hjemme hos oss, og er en Mathias' store favoritter for tiden. Som en variasjon av oreokjeksen har jeg laget denne sjokoladekjeksen med en frisk og god limekrem. Hvis du vil gjøre litt ekstra ut av det kan for eksempel stikke ut med en liten form midt på halvparten av kjeksen, slik at det blir ekstra effektfullt når du fyller de. Her er det bare å grave frem pepperkakeformene og slippe fantasien løs! Til ca. 25-30 doble kjeks trenger du:

Annonse

Ingredienser

Sjokoladekjeks

200-225 g hvetemel
150 g sukker
50 g bakekakao
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
1 klype salt
150 g smør , romtemperert
1 egg , sammenvispet

Limekrem

50 g smør
2 ts vaniljesukker eller frøene av 1/2 vaniljestang (per 2 ts vaniljeukker)
1-2 ts limesaft , bruk saften av lime
1/2 lime , skall av lime (smak til)
2,5 dl melis (ca.)

SLIK GJØR DU

Bland sammen alt det tørre og bland inn smøret og etterhvert også det sammenvispede egget. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Du skal nå ha en jevn og relativt fast deig. Sett deigen kaldt i ca en time, men gjerne lengre.

Lag ca 50-60 kjeks. Det kan du gjøre ved for eksempel å kjevle ut deigen og stikke ut kjeksen med en pepperkakeform, et lite glass eller lignende. Når du skal kjevle ut deigen er det viktig at den ikke er for løs. Elt eventuelt inn litt mere mel, eller la den avkjøle litt lengre i kjøleskapet om den blir vanskelig å kjevle ut. Alternativt kan du trille en pølse, skjære skiver og klappe disse flat. For å få et bra resultat er det imidlertid viktig at kjeksen har omtrent lik størrelse og tykkelse.

Legg kjeksen på bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 10-12 minutter. Du må passe på mot slutten av steketiden, slik at kjeksen ikke blir brent. La kjeksen avkjøles på rist.

Rør sammen ingrediensene til limefyllet. Bruk så mye melis at du får en fin deig som lett lar seg forme. Rull til en lang pølse og del opp i 25-30 små emner. Trill til kuler og legg en kule på halvparten av sjokoladekjeksene. Legg den andre halvparten oppå som et lokk og klem kjeksene forsiktig sammen slik at fyllet fordeler seg mellom de to kjeksene.

Oppbevar kjeksene i tett boks. Kjeksene er holdbar en ukes tid, men som regel er boksen tom lenge før den tid…

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. I og med at det er smør i kremen kan de nok ikke oppbevares så lenge, men jeg vil tro at de holder seg en til to uker. Har ikke fått anledning til å teste det, for disse går raskt unna! 😉

 1. Åhh…. Dise både så og hørtes deilig ut 🙂
  Tror jeg må prøve de og putte dem i norgesglass :o)
  Du er utrolig flink og har ideer på det meste !!
  Tusen takk for at du inspirerer oss som er gått lei av å lage mat :))))
  Alltid like hyggelig å se hva du kommer opp med !!

  Ha en strålende dag <3

 2. Så fin blogg du har! Leste om deg i Aftenposten for ikke så lenge siden. Jeg prøver å spise en god del vegetarisk (både ut fra vekt-, helseperspektiv og dyreetikk), så hyggelig at du har flere vegetariske oppskrifter. Oppdaget at linser, bønner og erter har masse protein og annen næring, men synes det er litt vanskelig å tilberede en «spennende» og «god» middag av dem. Det blir litt for «sunt». Har du noen oppskrifter med f.eks. erter eller linser, man kunne lage middag av?

 3. Hei Trine!
  Hvor viktig er natronen i denne oppskriften? Kan den sloyfes? Jg bor i Australia, og her er det ingen natron aa finne 🙂

  Jeg har laget salviekyllingen og chili con carne’n din (begynte aa lese bloggen din for tre uker siden) og begge har faatt straalende kritikk! Plutselig har det blitt goy aa lage mat 😀

  Stine

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Så fint at du finner inspirasjon her! Jeg tror du fint kan erstatte natron med bakepulver. Lykke til! 😉

 4. Hei, fantastisk side du har! Tenkte å prøve meg på disse kjeksene, de så helt nydelige ut. Men hvordan fikk du hullet i midten av blomsten? Hva brukte du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.