* 5. DESEMBER *

Biscotti har blitt en kjær favoritt hjemme hos oss, og jeg har inntrykk av at flere og flere tar biscottien inn i varmen. I år blir det deilige appelsinbiscotti til jul, med bittelitt hvit sjokolade i. Anbefales på det varmeste! Til ca 70 biscotti trenger du:

200 gram mandler, snittet eller grovt hakket
*
3 eggeplommer
200 gram sukker
1 vaniljestang eller 1 ss (ekte) vaniljesukker
*
3 eggehviter
1 klype salt
*
skallet av 1-1,5 økologisk(e) appelsin(er)
ca 4 ss ferskpresset appelsinsaft
ca 400 gram hvetemel

1,5 ts bakepulver

100 gram hvit sjokolade, hakket
*

Bruk helst økologiske appelsiner, hvis du får tak i det. Uansett er det viktig å vaske appelsinen før du river den. Og husk, du skal kun benytte skallet, ikke det hvite!

Rist mandlene forsiktig i en stekepanne, la de avkjøles litt og snitt eller hakk mandlene.

Finn frem en vid bolle og rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljefrøene/vaniljesukker med en håndmikser eller lignende til den blir litt kremete.

Visp eggehvitene stive med en klype salt. Vend forsiktig eggehvitene inn i eggeblandingen, litt av gangen. Tilsett mandler, hakket sjokolade, appelsinsaft og revet appelsinskall, og rør deretter siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn. Du skal nå ha en ganske fast deig.

Del deigen i 3 emner som du ruller til tykke pølser som er nesten like lang som stekebrettet ditt er bredt. Legg pølsene på et bakepapirkledt stekebrett. Form emnene slik at de blir ca 2 cm høye og ca 6 cm brede.

Stek biscottipølsene ved ca 175 grader i ca 30-35 minutter, eller til de er passe stekt. Ta de umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca 1-2 cm brede skiver, på skrå. La biscottiene avkjøles på en bakerist. (Alternativt kan du sette risten i avslått komfyr med ovnsdøren opp og la kakene stå der til de er avkjølt.) Oppbevares i tett kakeboks, som plutselig er tom…

Biscotti nytes gjerne til en kopp espresso (dyppes oppi) eller som de også gjør i Italia, til et glass Vin Santo. Eller prøv den sammen med kaffe og en god sitruslikør, det er også digg!

Biscotti kan varieres i det uendelige, og jeg har allerede flere varianter her på bloggen, ta for eksempel en titt på Verdens beste biscotti, Sjokoladebiscotti og Biscotti med pistasjkjerner og tranebær.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Gurimalla, din blogg er trygt plassert på favoritt-linja i nettleseren og jeg kjenner at jeg får lyst til å lage alt du legger ut av oppskrifter! For en inspirasjonskilde!!

 2. Du, de biscottiene dine er rett og slett sterkt vanedannende…Jeg har bakt og bakt dem gjennom hele sommeren og høsten og du har rett, plutselig er boksen jammen tom igjen….

 3. Biscottien er blitt husvarm her også.Jeg har før laget biscottien med sitron etter oppskrift fra deg, og jammen skal jeg prøve denne til jul. Biscottien går inn under en av julekakene hos meg.Du har en veldig inspirerende matblogg og jeg bruker den ofte.Takk skal du ha for mange tips og gode oppskrifter:)Ha en god 2. søndag i advent.

 4. Biscotti har for lengst fått plass blant de sju slagene her i huset. Kjempegodt! Og enig med de andre, bloggen din er en fantastisk inspirasjonskilde.

 5. Nam,det så godt ut.Har aldri smakt Biscotti jeg tror jeg,kanskje det må prøves ut ja:) Ha en god annen søndag i advent:)

 6. HeiTusen takk for en kjempe flott blogg. Jeg går alltid inn her og finner inspirasjon. Så et spørsmål. Tar du av skallet på mandlene?Janne

 7. Biscotti fikk vi sansen for i Italia i sommer; denne fikk jeg lyst til å prøve!Må også få berømme de fantastiske ukemenyene du legger ut. Helt supert for oss som sliter med å finne på spennende hverdagsmat! Denne uka fulgte vi menyen (nesten) slavisk; og det gav virkelig mersmak! Særlig ble mandagsretten og hamburgeren (selvsagt) store favoritter her i huset. Tusen takk. 🙂

 8. Aiaiai, disse var gode! Det vil si; jeg brukte klementiner istedet for appelsin, kuttet ut sjokoladen og hadde i bittelitt kanel i tillegg… Alldeles himmelsk! Så nå tror jeg kanskje jeg må ut og løpe en tur. 😉

 9. Jeg fant sjokoladebiscotti-oppskrifta di her om dagen, og de var utrolig gode 🙂 Men du sier de har god holdbarhet. Tror du de varer til jul så jeg kan gi de i julegave? Og er de egnet til å fryse ned?

 10. Hei Trine,

  Disse biscottiene ble kjempegode – mmmmmm! Men, jeg la dem i en kakeboks (vanlig i metall med lokk) og da ble de litt myke igjen. (La de ikke der før de var helt avkjølte etter steking og litt smaking 😉 Jeg tenkte at det kanskje kunne gå ann å legge dem på rist inn i oppvarmet ovn igjen så de får tilbake sprøheten. Har du noen erfaring med dette?

 11. Klart biscottier skal inn i varmen. De er bare sååå gode – jeg bakte en porsjon av disse på mandag. Da jeg tittet i kakeboksen i morges var det seks (!)stykker igjen, behøver jeg si mer? Så i dag blir det bakt en runde til med Trines appelsinbiscotti – :-)))))

 12. Hei! Fikk en kokebok til jul, og heiv meg over en oppskrift på pepperkake-biscotti. Skuffelsen ble stor da vi endte opp med en haug med smuler, så nå skal vi tilsette pepperkakekrydderet i din oppskrift, så tenker jeg det blir sving på sakene 🙂

 13. Fantastisk oppskrift, takk! 🙂 Eg som trudde det var så vanskeleg å få til gode biscotti. Perfekt til espresso/kaffe!

 14. Hei! 🙂 Stemmer det at det skal være 3 spiseskjeer med vaniljesukker dersom man ikke bruker vaniljestang? Syns det hørtes litt uvanlig ut..

 15. Jeg lager biscotti til mamma hver jul, og jeg kjører full pott. Appelsinsmak, med mørk sjokolade, tranebær og jeg rasper marsipan i deigen. Det er SKIKKELIG godt 🙂

 16. Hei

  Digger disse! De har blitt mine julekaker. Jeg skjønner ikke at du får 70 stk ut i fra denne oppskriften. Selv får jeg mellom 40-45 stk.
  Skjærer jeg for tynt så knekker de.
  Tusen takk for alle dine fantastiske oppskrifter.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste