* 17. DESEMBER *

Det er mye som står på timeplanen i julestria. I den store sammenheng er det dessverre lite som er utkvittert. Det er godt det straks er helg. Men julekortene er i det minste ferdig skrevet og ekspedert ut av huset. Med litt portvinsgløgg i kroppen gikk alt så meget bedre.

Å lage gløgg fra bunnen av er slett ingen sak, og smaker så uendelig mye bedre. Å la rødvinen få selskap av portvin og appelsinlikør var nytt for meg, men skal garantert gjentas. Prøv du også da vel!

Til 2-3 kopper med deilig gløgg trenger du omtrent:

  • 1,5 dl portvin
  • 40 gram rosiner
  • 30 gram mandler, skåldet og grovt hakket
  • 1 ss presset sitron
  • 1/2 dl presset appelsin
  • 8 nellikspiker
  • 1-2 kanelstenger

  • 3,5 dl rødvin
  • 2-3 ss brunt sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • eventuelt 1-3 ss appelsinlikør

 

Bland sammen portvin, rosiner, mandler, sitron- og appelsinsaft, samt krydderet, og la det trekke på et lunt sted i minst 1 time.

 

Varm opp rødvinen (bruk gjerne en rimelig type) forsiktig og smak til med sukker. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene, og ha det i rødvinen.

Ta kasserollen av platen og tilsett portvinsblandingen, og la det stå og trekke noen minutter. Varm så forsiktig gløggen opp, men pass på at den ikke koker – da forsvinner nemlig litt av moroa…

Smak til med litt appelsinlikør, hvis du har, det setter en siste spiss på denne deilige gløggen. Server i glass eller krus, sammen med for eksempel hjemmebakte pepperkaker og annen førjulsgodt.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Hei Trine

    Jeg gleder meg til å prøve denne gløggen i førjulsselskap på søndag. Jeg skulle gjerne også hatt oppskriften på epletoddyen din, men her tror jeg ikke linken fungerer. Kan noe gjøres tror du?

    Hilsen Britt

      1. Hei og takk for epletoddyoppskrift. Det var i arkivet ditt at jeg ikke fikk opp annet enn en blank side med overskrift og null oppskrift, men i dag fungerer alt som det skal.
        Det var kanskje bare et utslag av «julestress»? Bruker din supre blogg masse, også til helgens julebord. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste