Dampet torskerygg med sauce vierge
Her kommer oppskrift på enda en enkel og velsmakende torskerett, hvor du kan variere grønnsakene etter hva du har tilgjengelig – eller det du liker. Sauce vierge betyr jomfrusaus, for den som måtte lure på det. Til to store og en liten trenger du omtrent:
Dampet torskerygg
- 500 gram torskerygg, delt i 3 stykker
- urtesalt eller maldonsalt
- nykvernet sort pepper
Sauce vierge
- 1-2 dl olivenolje
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 hvitløkfedd, finhakket
- 1/4 squash, i små terninger
- 1/3 fennikel, i små terninger
- 8 sukkererter, i biter
- 8-10 cherrytomater, i båter
- 2 vårløk, i ringer
- en neve frisk basilikum, finhakket
- 1/2 sitron, saften
Tilbehør
- For eksempel villris eller ovnsstekte urtepoteter
Anrett grønnsaksblandingen på en tallerken og legg et fiskestykke oppå. Server med ønsket tilbehør.
Enjoy!
(Denne oppskriften har også vært publisert i Mat&Helse nr. 1/11.)
Publisert 24. 11. 2010
Det ser nydelig ut. Er utrolig glad i disse Middelhavs-aktige fiskerettene.Forøvrig har jeg lagt min elsk på torskeretten med spinat, cherrytomater og fetaost.
Dette blir nok dagens middag. Simpelthen bare ELSKER denne bloggen, å blir alltid sulten når jeg stikker innom. Har laget sjokoladehavrekjeksene i dag, nam nam.. Mammapermen utvider mitt middagsrepertoar, takket være bloggen din
Ooohhhhaaaa, gjett om dette blir fredagsmiddag her i dette huset! Jeg gleder meg!=D
Jeg har nylig oppdaget bloggen din og dine oppskrifter har så nydelig og variert sammensetning av råvarer. Denne retten skal prøves idag!
Serverte denne retten i dag med ris til
Fantastisk godt og som eg gleder meg til å lage
igjen.Tusen takk
Hei! Jeg har noen spørsmål ang dampovn. Jeg lurer på om vi skal kjøpe full høyde (60cm) eller 45 cm, og om det er best med vanntilkobling og avløp eller vanntank, men jeg synes det er vanskelig å bli klok på det når jeg leser for og i mot på nettet. Det jeg har skjønt er at veldig mange er fornøyd med damp!
Har du noen tips? Og har du testet ulike merker?
Hilsen Inger Elise