Her kommer en av Mathias’ sine favorittkjeks. Han begynner alltid å spise i midten og jobber seg utover når han får en slik en innen rekkevidde. Denne kjeksen lager jeg både til jul og ellers i året og den slår alltid an blant både store og små. Finn frem:

  • 200 gram smør
  • 200 gram melis
  • 1 vaniljestang (eller 2 ts vaniljesukker)
  • 2 egg
  • 4 ss maizenna
  • 350 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • tykt bringebærsyltetøy

Bruk kjøkkenmaskin og rør smør og melis lyst og luftig. Rør inn egget og frøene fra vaniljestangen og rør til deigen blir kremete. Sikt inn hvetemel, maizenna og bakepulver. La deigen hvile i minst en time i kjøleskapet. Rull deretter deigen til en pølse og del opp passende emner. Jeg laget de ganske store denne gangen og fikk ca 24 stykker. Når jeg lager de til jul lager jeg mindre kjeks, og det blir da ca 40 stykker. Trill ut kuler og sett på bakepapirkledt stekebrett. Lag en fordypning og ha litt bringebærsyltetøy på hver cookie. Du kan selvfølgelig bruke annet syltetøy enn bringebær, men det er viktig at syltetøyet er tykt.
Stekes ved ca 160 grader i ca 20 minutter, eller til de er passe stekt og syltetøyet har stivnet. Steketiden vil være avhengig av hvor store kjeksene dine er og stekeegenskapene til ovnen din. Pass derfor på mot slutten av steketiden, kjeksen skal være ganske lys. Avkjøl bringebærcookiesene på rist og oppbevar dem i kakeboks når kjeksene er helt avkjølte og tørre.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Dette må være nesten de samme bringebærkakene jeg lager til jul! Etter en oppskrift fra mormor i sverige da! Men jeg lager min i sånne mellomsmå former… så de blir litt tykkere i høyden liksom! Hihi.. er nok bringebærfyllet som spises først her i huset også! Blir ikke jul uten disse!

  2. Hei!Jeg har testet denne oppskriften to ganger, men har nok ikke funnet rett syltetøy, så resultatet ble så som så. Hvilket syltetøy bruker du?Bruker bloggen din som kokebok, takk for inspirasjon til mange gode måltider! mvh Lisa

  3. Det er viktig å benytte tykt syltetøy, og jeg har benyttet forskjellige bortekjøpte typer, for eksempel både "Noras hjemmelagede" og "Naturlig lett". Lykke til neste gang!

  4. Disse lagde jeg i dag, gooode!Har ikke kjøkkenmaskin, så brukte bare en håndmikser.Veide de til ca 12 gram og synes de ble passe store til julekaker da. Fikk rundt 55 stk.

  5. Skal bake disse kommende uke. Kan man lage deigen dagen før og a den i kjøleskapet over natten, eller bør den bakes ut samme dag tror du?

  6. Hei Trine!!Lagde disse kakene forrige uke,men når vi skulle tjuvsmake i går hadde de slått seg litt.Tror du jeg kan tørke de litt i ovnen igjen?Ellers tusen takk for kjempefin blogg:))

  7. Hei!Jeg har laget noen liknende som disse før men de inneholdt andre ting. Disse ble laget i går etter din oppskrift og jeg dobla oppskifta og fikk 108 stk. Brukte bringebærsltetøy da, men tenker å prøve meg med aprikossyletøy idag. Har du prøvd med andre varianter av syltetøy. Og har du evt prøvd å ha nougat i midten på disse?

  8. Bakte disse i dag og de var rågode! Blir en liten hyggelig hjemmebakt tilleggs julegave til diverse i morgen! Takk for super oppskrift 🙂 God jul! Klem Marie

  9. Hei Trine

    Jeg bakte disse i dag og de falt i smak hos nesten alle. Elste mann på 6 er ikke glad i syltetøy så fyllet i noen av kakene ble byttet ut med mørk sjokolade. Og det var en sikkelig suksess, hos alle 🙂

    Takk for denne fine bloggen din og inspirasjon til å prøve seg frem med bakst og middager.
    Du er flott 🙂

    Hilsen fornøyde kjeksspisere

  10. Hei Trine

    I går bakte jeg disse supergode bringebærcookies og etter de ble kalde puttet jeg dem i en kakeboks. Men da jeg skulle smake på en i dag hadde fe blitt litt myke. Vet du hvorfor?

    1. Det er vanskelig for meg å si. Disse kjeksene skal ikke være helt knasende, gjerne bittelitt myke inni. Kanskje du burde ha stekt de bittelite granne lengre?

    2. Hei, jeg syns også disse kakene var fantastiske, selv om de ble mykere for hver dag som går. Jeg lurer også på om noen har tips for å holde de sprø.

      1. Det er viktig at bringebærsyltetøyet er tørket inn under stekingen, for ellers vil fuktigheten i syltetøyet trekke inn i resten av kjeksen.

  11. Hei. Jeg brukte fiken-syltetøy til disse kjeksene. Synes det passer godt nå til jul, og kjeksene ble kjempegode.
    Takk for kjempefin blogg, jeg er stadig innom og har også fått noen favoritter blant oppskriftene dine :))

  12. Disse så fantastisk gode ut, vil absolutt prøve å lage dem! Tror nok det blir flere enn syv slag hos oss i år, har blitt bitt av bakebasillen… Jeg lurte på om det går an å bytte ut maizenna’en med potetmel?

  13. Eg brukte heimelaga bringebær-frysetøy. Hadde det i eit dørslag og silte frå litt av væska før eg fylte sylteøyet i kjeksa. Det blei veldig bra. Men det eg lurer på er om denne deigen kan frysast…?

    Hilde

  14. Bringebærcookies bakte vi for første gang nå i kveld, og de smakte fortreffelig :-)! Noen av dem blir julegave i en fin juleeske som jenta mi skal gi til pappaen sin :).

  15. Hei Trine 🙂

    Hva er holdbarheten på disse kakene? Oppbevares kakene i boks i kjøleskapet eller i romtemperatur?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste