Her kommer oppskrift på enda en enkel og velsmakende torskerett, hvor du kan variere grønnsakene etter hva du har tilgjengelig – eller det du liker. Sauce vierge betyr jomfrusaus, for den som måtte lure på det. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Dampet torskerygg

  • 500 gram torskerygg, delt i 3 stykker
  • urtesalt eller maldonsalt
  • nykvernet sort pepper

Sauce vierge

  • 1-2 dl olivenolje
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • 1/4 squash, i små terninger
  • 1/3 fennikel, i små terninger
  • 8 sukkererter, i biter
  • 8-10 cherrytomater, i båter
  • 2 vårløk, i ringer
  • en neve frisk basilikum, finhakket
  • 1/2 sitron, saften

Tilbehør

  • For eksempel villris eller ovnsstekte urtepoteter

Legg torskefiletstykkene i et ildfast fat og krydre med urtesalt (eller maldonsalt) og nykvernet sort pepper. Jeg dampet torsken i dampovnen ved ca 100 grader i 15 minutter og fikk et aldeles perfekt resultat. Du kan oppnå (nesten) det samme ved å bake torsken i ordinær stekovn. Bakes ved 150 grader i 20 minutter, eller til fisken begynner å «falle fra hverandre».

Varm opp olivenoljen i en stekepanne og tilsett sjalottløk, vårløk, hvitløk, fennikel og squash. La det surre på lav varme noen minutter, til grønnsakene er møre. Rett før servering tilsettes tomater, basilikum og sitronsaft, og la blandingen putre til tomatene er gjennomvarme.

Anrett grønnsaksblandingen på en tallerken og legg et fiskestykke oppå. Server med ønsket tilbehør.

Enjoy!

(Denne oppskriften har også vært publisert i Mat&Helse nr. 1/11.)

Skriv ut
  1. Det ser nydelig ut. Er utrolig glad i disse Middelhavs-aktige fiskerettene.Forøvrig har jeg lagt min elsk på torskeretten med spinat, cherrytomater og fetaost.

  2. Dette blir nok dagens middag. Simpelthen bare ELSKER denne bloggen, å blir alltid sulten når jeg stikker innom. Har laget sjokoladehavrekjeksene i dag, nam nam.. Mammapermen utvider mitt middagsrepertoar, takket være bloggen din

  3. Jeg har nylig oppdaget bloggen din og dine oppskrifter har så nydelig og variert sammensetning av råvarer. Denne retten skal prøves idag! 😉

  4. Serverte denne retten i dag med ris til 🙂 Fantastisk godt og som eg gleder meg til å lage
    igjen.Tusen takk 😉

  5. Hei! Jeg har noen spørsmål ang dampovn. Jeg lurer på om vi skal kjøpe full høyde (60cm) eller 45 cm, og om det er best med vanntilkobling og avløp eller vanntank, men jeg synes det er vanskelig å bli klok på det når jeg leser for og i mot på nettet. Det jeg har skjønt er at veldig mange er fornøyd med damp! 🙂 Har du noen tips? Og har du testet ulike merker?
    Hilsen Inger Elise

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste