En god middag med mange gode smaker og kombinasjoner, når du ønsker «det lille ekstra». Til to store og en liten trenger du omtrent:

600 gram svinefilet
6 store poteter, i terninger
1-2 pærer, i skiver delt i to
blåmuggost (for eksempel norzola), i skiver
1 stor rødløk, i tynne båter
1 ss smør
1/2 dl balsamicoeddik
salt og pepper
en god balsamicoeddik til pynt
(eller eventuelt crema di balsamico)
frisk timian

 

Legg potetterningene på et bakepapirkledt stekebrett, ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes ved ca 225 grader (200 grader hvis du benytter varmluft) til potetene er møre og har fått fin farge.

Tørk kjøttet og skjær bort eventuelle hinner og slikt. Gni det inn med salt og pepper. Stekes i smør i varm panne, til du har fått en fin stekeskorpe over det hele. Sett inn steketermometeret i den tykkeste delen av kjøttet. Stekes ved ca 150-175 grader til fileten har en kjernetemperatur på 68 grader. Ta fileten ut av ovnen og la den hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den. Ringle litt olivenolje over pærene og la de steke med fileten, til de blir møre og fine. (La gjerne potetene også steke sammen med kjøttet. Stek potetene ca 10 minutter på 225 grader først, skru ned varmen til kjøttets steketemperatur, og øk deretter varmen igjen når du tar ut fileten og la potetene steke til de er ferdige. Steketiden vil variere etter størrelsen på potetene.)

La rødløken surre i smøret, til den blir blank og myk. Tilsett en rimelig balsamicoeddik og la den koke inn. Smak til med salt og pepper.

Ha potetene på tallerkenen og legg skiver av svinefileten oppå. Anrett pærene rundt og legg noen ostebiter oppå kjøttet. Topp dette med litt balsamicoløk, og ringle over noen dråper av din beste balsamicoeddik og pynt med frisk timian hvis du har. Jeg brukte her Oliviers balsamicoeddik, som er en av mine favoritter for tiden.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Tusen, tusen takk for koselige tilbakemeldinger og flotte awarder. Det setter jeg utrolig stor pris på! Trine 😉

  2. Alt hørtes godt ut, men balsamicoløken har satt seg klistra fast i hodet. Mmmmmmm…… Ut å kjøpe løk :)))Karin

  3. Hei Trine.Har bakt det gode brødet ditt. Fantastisk sundt og godt. Blir glad av å besøke bloggen din og se på alt det gode som du lager.Utrolig!Bjørg.

  4. Hei Trinedette ble søndagsmiddagen i dag og det var veldig, veldig godt :-)Jeg har "lusket" rundt på bloggen din nå i lang tid og forsøkt mange av oppskriftene, og alt ble fantastisk godt. Veldig mange av oppskriftene dine inneholder jo de råvarene vi bruker mye av, men dine oppskrifter gjør at jeg kan bruke de på en ny måte. Bloggen har nå blitt et oppslagsverk for meg.Dessverre er jeg som så mange andre her i bloggverden. Jeg leser mange blogger, men er relativt dårlig til å legge inn kommentarer.Jeg gleder meg til mange gode oppskrifter i fortsettelsen 🙂

  5. Tusen takk for koselige kommentarer! Det er utrolig gøy å få respons! Så bra at denne retten falt i smak!Trine 😉

  6. Veldig bra oppskrift. Har lagd denne flere ganger nå og den blir alltid like godt mottatt.Tusen takk for en super blogg!

  7. Søndagens middag er nå fortært og alle var såre fornøyde med mors valg. Nydelige smaker på denne retten. Balsamicoløken satte en spiss på retten. Tusen takk for nok en gang en deilig rett.

  8. Jeg skal servere denne om et par timer fordi vi får et vennepar på besøk. Enkelt og utrolig godt! Gleder meg til en mandagsmiddag med det lille ekstra i dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste