Enkel og god middag på en helt vanlig tirsdag. Har du det travelt kan du kjøpe ferdig rød pesto, men det tar ikke lang tid å lage selv og smaker så uendelig mye bedre. Til to store og en liten trenger du omtrent:

3 kyllingfileter
maldonsalt
nykvernet pepper
friske eller tørkede krydderurter
*
Rød pesto
75 gram pinjekjerner, ristet
1 dl revet parmesan
ca 10 soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
olivenolje
sitronsaft
*
Timianpoteter
poteter
olivenolje
maldonsalt
frisk eller tørket timian
*
squash, i skiver
*

Vask og skrell potetene og del de i 4-5 skiver på langs, alt etter størrelsen på potetene. Legg de i et smurt ildfast fat/langpanne og ringle olje eller smeltet smør/smørklatter over. Stekes ved varmluft 200 grader i ca 20-30 minutter, eller til de har fått fin farge og ellers er møre og fine.

Gni kyllingfileten godt inn med maldonsalt og pepper og stek den på sterk varme til den får en fin stekeskorpe på begge sider. Legg filetene i et ildfast fat og stek ved ca 200-225 grader i ca 10-15 minutter, til filetene er gjennomstekte. La kyllingen hvile noen minutter før servering.

Kjør tomater, hvitløk, pinjekjerner og parmesan i en blender eller lignende, og kjør den glatt med litt av olivenoljen. Ha deretter på mer olivenolje til du får ønsket konsistens. Smak til med sitron, salt og pepper.

Stek squashen i litt olje på middels varme til den blir blank og mør.

Skjær gjerne kyllingen i litt tykke skiver og server pestoen oppå. Klipp gjerne litt frisk timian over retten før servering.

Enjoy!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!Jeg fikk bloggen din anbefalt av Rie Aleksandra, og tenkte å sjekke den ut. Oppskriftene her ser kjempegode ut, tenkte å prøve kyllingfilet med pesto så fort som mulig! Flott blogg=)

  2. HeiKnallbra blogg – den har overtatt som inspirasjonskilde nr 1 etter Jamie Oliver sine kokebøker hos meg:-) Jeg liker godt brokkoliwoken med pinjekjerner, spekeskinke og soltørkede tomater. Siden jeg er gravid for øyeblikket bytter jeg ut spekeskinken med strimlet kyllingfilet, det er en god variant, syns jeg. Ellers er Oreo-kaken din en favoritt, og jeg gleder meg til å prøve det hjemmelagede taco-pulveret ditt. Dagens oppskrift ser knallgod ut, men jeg har et problem med pesto – jeg liker rett og slettt ikke parmesan! Hva ville du ha erstattet parmesanen med hvis du feks skulle lage pestoen til en melkeallergiker?

  3. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger begge to! Å ha overtatt etter Jamie som inspirasjonskilde er jo utrolig gøy å høre da. ;)Pesto for melkeallergikere har jeg faktisk ikke noe tips for, jeg har(heldigvis) ikke så stor erfaring med mat for melkeallergikere. Andre som har tips? Men,du ka jo droppe parmesanen og lage en urteolje i stedet, med basilikum, olivenolje, sitron, maldonsalt og pepper (det er oppskrifter på det et par plasser på bloggen). Som et alternativ til denne retten kunne du ha laget en tomatsalat med finhakket soltørket tomat og cherrytomater, sammen med olivenolje og grovhakkede ristede pinjekjerner. Lykke til!Trine 😉

  4. Hvorfor ikke bare lage pesto uten parmesan hvis man har lactoseallergi? Feks etter Sult sin oppskrift: 1 potte basilikum, 1 hvitløksfedd, 1 ss pinjekjerner, 6 ss olivenolje ,salt og pepper. Kjør alt sammen til en saus! Jeg har laget denne mange ganger og synes den er god, så kan jeg heller ha litt parmesan oppå i steden. Den smaker litt friskere og er ikke fullt så mektig.

  5. Hei! Jeg lagde dette til middag i går, med stor suksess! Min bror ble så entusiastisk at han ytret følgende: "Ingelin! Du er kokkenes Beethoven!" Dette komplimentet føler jeg at det er du som fortjener, så jeg ville bare si det videre. Det er veldig mye annet som ser godt ut her, og jeg skal definitivt prøve ut flere oppskrifter! 🙂 Tusen takk for fine bilder og gode tips! Ps. Det eneste problemet jeg erfarte var at det ikke står oppført mengde på poteter og squash… Jeg er såpass ung og uerfaren at jeg er dårlig på å estimere slikt selv… 🙁

  6. Hei Ingelin, Jeg synes du skal ta til deg det komplimentet selv, for det var du som valgte menyen og laget maten! Det er det som gjelder der og da! På den annen side er det veldig koselig at jeg kunne gi inspirasjon til en slik matopplevelse!Jeg tar til etterretning at jeg ikke anga mengden for poteter og squash, antok at man som regel vet hvor mye som går med av denslags… Og så er det jo så forkjellig hvor mye man spiser… Bildene gir jo et pekepinn. 4-5 skiver squash pr person + 2-4 poteter pr person skulle kanskje være nok, men det er ofte lurt å ha litt ekstra med poteter, for stekte poteter får ofte ben å gå på… Trine 😉

  7. Hei igjen!Denne middagen ble prøvd ut til ei bestemor på 82 og samboer på 26.Maten falt veldig i smak.Det eneste jeg lurer på,om jeg ikke ser feil,så mangler paprika i ingredienslista til pestoen?! Er det snakk om hel paprika?Krydder?Jeg har aldri lagd pesto før,så droppet paprika,og den ble jo god likevel da:)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste