Kyllingburger med bacon, grovt tomatbrød og chilimajones
Hamburger populær fredagsmat hvis du har det litt travelt og vil ha mat fort fort. Aller raskest går det jo dersom du kjøper ferdige hamburgerbrød, men den beste smaksopplevelsen får du definitivt dersom du lager hamburgerbrødene selv. Og det er ikke nødvendigvis så veldig krevende, det tar bare litt lengre tid, tid som du kan bruke til å få unna andre sysler eller rett og slett bare av slappe av. Når du først er i gang kan det være lurt å lage en porsjon eller to ekstra. Da går det fort fort å lage gode helt hjemmelagede hamburgere neste gang!
Hamburgerne er laget av kyllingkjøttdeig tilsatt litt finhakket bacon. Ønsker du å benytte kjøttdeig av storfe istedet, går det også veldig bra. Både hamburgerbrød og hamburgere er smaksatt med chiliflak (Red hot chiliflakes). Du kan eventuelt erstatte dette med frisk chili, eller droppe det helt.
Oppskriften på hamburgerbrød nedenfor rekker til to måltid for oss, dvs 4 store og 2 små hamburgerbrød. Til to store og en liten trenger du omtrent:
Grove tomatbrød
noen chiliflak
1-2 ss finhakket persille
*
Begynn med hamburgerbrødene: Bland sammen melk, vann, olje, salt, sukker, grovbakst og mesteparten av hvetemelet. Ønsker du fine hamburgerbrød dropper du grovbakstmelet og tilsetter totalt ca 10 dl hvetemel. Kjør deigen i kjøkkenmaskinen i ca 10 minutter og juster deigen etterhvert med resten av hvetemelet. Mot slutten av eltetiden tilsetter du soltørkede tomater og noen chiliflak og kjør til dette er sånn noenlunde fordelt inni deigen. Dekk bakebollen med plast eller lokk og la deigen heve minst 40 minutter, gjerne til den får dobbel størrelse.
Ha deigen på et melet bakebord og kjevle eller trykk ut en leiv som er ca 2,5 cm tykk. Stikk ut hamburgerbrød med former av ønsket størrelse (bruk en tekopp eller bolle som har den ønskede diameter hvis du ikke har egnede former). Legg brødene på bakepapirkledt stekeplate. Heves til dobbel størrelse. Pensle med vann og strø over chiliflak etter sesamfrø. Hamburgerbrødene stekes ved ca 220 grader i ca 15 minutter, eller til brødene er passe stekt.
Bland sammen ingrediensene til kyllingburgerne. Form hamburgere på omtrent samme størrelse som hamburgerbrødene (form de på en skjærefjøl fuktet med vann). Stekes ved middels til sterk varme i ca 2-3 minutter på hver side til burgerne har fått stekeskorpe og fin farge. La burgerne ettersteke under lokk i ca 3-5 minutter, til de er gjennomstekt. Hvis du skal ha ost på legger du en osteskive oppå hamburgerne mot slutten av steketiden.
Sprøstek en baconskive til hver og la den renne av på litt kjøkkenpapir. Skjær opp løk og tomater.
Rør sammen majones og søt chilisaus. Juster mengden med chilisaus etter egen smak. Ha gjerne noen chiliflak i for ekstra spiss på sausen.
Del hamburgerbrødet i to på langs og smør litt chilimajones på bunnen. Fordel rucculasalat og tomatskiver over. Legg på kyllingburgeren, en sprøstekt baconskive og løkringer, og legg den andre halvdelen av hamburgerbrødet oppå. Server resten av chilimajonesen ved siden av.
Selvgjort er velgjort! Enjoy!
Ser alltid fristende ut:) God helg
Uummmm, det så deilig ut! Og jeg har lett etter en god oppskrift på hamburgerbrød, denne hørtes knall god ut!Må testes, takk:)Klem Line
Åhh dette ser nydelig ut:) Dette blir lørdagsmiddagen vår:)Takk for flott oppskrift!Ha en fin helg:) Mvh siv anita
Hjemmelaget så mye bedre:) Keep up the good work!http:/annicaommat.com
Tusen takk for oppskriften. Vi hadde dette til middag i dag, og det var utrolig godt 🙂
Det ser godt ut. Synd det meste alltid "må" inneholde melk eller egg. Jeg prøvde oppskriften uten nevnte ingredienser og det ble kjempegodt. Erstattet melken med soya uten smak og sløyfet egget i burgeren. Kan anbefales 🙂
Takk Trine! Har laga kyllingburgeren din til meg og sambuar fleire gongar no. Kjempe godt. Trur faktisk det er favorittretten vår 🙂
Utrolig godt! Takk 🙂
Brukte kalkunfileeter i stedet for kylling og resultatet ble utmerket!
Hjemmelaget er alltid best. Denne er god. 🙂