Eplemuffins med syrlig ostekrem
Her kommer en eplemuffinsvariant med inspirasjon fra prinsippene i Gulrotkake a la R.O.O.M. Det ble et veldig smakfull, saftig og luftig resultat, og som jeg gjerne deler med dere. Jeg benyttet litt syrlige epler, så benytter du søte epler bør du vurdere å redusere sukkermengden noe.
Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen egg, sukker og nøytral olje (for eksempel solsikkeolje) med kjøkkenmaskin til røren blir ganske lys. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott. Skrell eplene, fjern kjernehusene og riv ca 3/4 av eplene på den groveste delen av råkostjernet, mens den resterende 1/4 skjæres i små terninger. Vend eplene så forsiktig inn i deigen.
Finn frem:
50 gram romtemperert smør
Bland sammen kremost, smør, melis og vaniljesukker med en mikser el. Smak til med sitronsaft. Fordel ostekremen over muffinsene eller bruk en sprøytepose.
Muffinsen kan fint fryses ned, men fortrinnsvis uten ostekrem. De holder seg for øvrig fint i tett boks i kjøleskapet, i alle fall 4-5 dager.
Enjoy!
Åhh – det så bare supergodt ut!! Skriver ut oppskrifta med én gang!:o) Takk skal du ha for oppskrift og fine bilder!:o)
Det så nydelig ut! Disse må jeg bake til helgen 🙂
MMMMMM hjem og bake etter jobb i dag:-)
Jeg kom over bloggen din ved en tilfeldighet – og for en fantastisk blogg 🙂 Jeg har drømt meg bort i den ene oppskriften etter den andre. Du burde gi ut en kokebok med alle de fantastiske oppskriftene og delikate bildene, jeg hadde vært den første til å kjøpe den. Tusen takk for oppskrifter og inspirasjon!
Nam!Skal ha gjester i morgen, og da skal jeg prøve meg på din Kylling Cacciatore. Og disse blir til kaffen etterpå:)
De så gode ut. Godt med nye oppskrifter til de gode høsteplene. 🙂
Lekre bilder, så godt ut!
Åh! De så gode ut! Må helt klart prøves en gang <3Veldig fine bilder! 🙂
Tusen takk for varmende og hyggelige tilbakemeldinger!Trine 😉
Jeg fikk endelig laget meg disse i dag, og de var virkelig gode. Reduserte sukkermengden en god del, og hadde brunt sukker i stede for det rafinerte og det var virkelig å anbefale:)
Dette er de mest fantastiske eplemuffinsene jeg noen gang har smakt!!!! Og så DEN nydelige kremen. Jeg laget dem i små former (mini-muffinsformer i silicon) og det ble perfekte små og søte munnfuller. Det blir garantert laget flere av disse i nærmeste fremtid 🙂
Hei
Ville bare si at jeg har laget disse fantastiske eplemuffinsene flere ganger, og har idag reklamert muffinsene og deg på bloggen min.
Og jeg er helt enig i at du burde gi ut en kokebok, utrolig delikate bilder!
Her er link til innlegget http://liamogoss.blogspot.com/2011/03/mandagsmuffins.html
Hei 🙂 tror du det vil bli godt med pærer istede for epler? Tåler desverre ikke epler 🙁 Du har en fantastisk blogg 🙂 Har testet mange av dine herlige oppskrifter. God påske!
Du kan fint erstatte eplene med noe annet, enten det er bær eller frukt. Pærer går sikkert bra! Lykke til!
Fantastisk oppskrift! Lagde den til jobben her forleden, fikk masse skryt. Den kremen er skikkelig god 🙂