Tomat med mozzarella, basilikum og parmaskinke
En enkel og god forrett, antipasti eller tilbehør til et italiensk måltid – med mange gode og rene smaker. Til 2 trenger du:
*
2 gode tomater, uthulet
1/2 mozzarella
6 blader basilikum
2 skiver parmaskinke
god balsamicoeddik
god olivenolje
2 skiver parmaskinke
god balsamicoeddik
god olivenolje
*
Skjær forsiktig toppen av tomatene og hul de ut med en teskje. Del ostebiten i 6 skiver og legg 3 skiver lagvis i hver tomat, med et basilikumblad mellom hver bit. «Kle» tomaten med en skive parmaskinke og fest eventuelt med en tannstikker om nødvendig. Sett tomatene på et lite ildfast fat, ringle over litt olivenolje og stek ved ca 200 grader i ca 20 minutter, eller til skinken er sprø. Serveres med balsamicoeddik, olivenolje og gjerne med godt brød til.
Kilde: Spis Bedre, nr. 8/2010.
Publisert 5. 8. 2010
ÅÅ, dette så nydelig ut!Elsker tomater fylt med fetakrem som du har skrevet om tidligere.Denne må også prøves 🙂
Dette så veldig godt ut!! Lurte på om balsamico og olvenolje er ment å serveres ved siden av eller på tomaten? 🙂
Jeg mener å huske at jeg serverte det som tilbehør, men det er jo litt opp til hva du foretrekker selv. Lykke til!