Kylling med risoni og basilikumolje
Dette er en rask, enkel og velsmakende kyllingvariant, med blant annet risoni som tilbehør. Risoni er pasta utkledt som ris, og fås i velassorterte dagligvareforretninger og «innvandrerbutikker». Kok den gjerne i litt buljong eller kraft så får du en ekstra god smak på risonien.
Til to trenger du omtrent:
Risoni med fargerikt følgeca 2,5 dl risoni5 dl vann1 terning kyllingbuljong1 liten rødløk, i biter1 liten rød paprika, i biter1/3 squash, i biterolivenolje
Kyllingen2 kyllingfiletersalt og pepperfriske eller tørkede urter
Basilikumoljeen neve basilikumca 1 dl god olivenolje
Garnityrparmesan, i flakfriske krydderurter
Fres grønnsakene i litt olivenolje, til de blir myke og møre. Kok risonien i vann tilsatt kyllingbuljongterningen, til risonien er al dente. Hell av eventuell overskuddsvæske og bland forsiktig inn grønnsakene.
Skjær noen skrå snitt i kyllingfiletene og gni de inn i salt, pepper og eventuelt krydderurter. Stek filetene i varm panne ca 2 minutter på hver side. Slå ned varmen og la filetene ettersteke på restvarmen, til de er gjennomstekt.
Kjør basilikum og olivenolje i en stavmikser eller lignende, til du får en jevn saus. Tilsett eventuelt litt mer olivenolje for å få ønsket konsistens.
Anrett kyllingen oppå risoniblandingen og ringle over basilikumoljen. Høvle over noen flak med parmesan og server umiddelbart, eventuelt med godt brød til.
Vintips: Piccini Colli della Toscana Centrale
Enjoy!
Dette var 2. gang vi lagde denne retten- og den var akkurat like god!!!! Risonien er fantastisk- og passer perfekt til alt det andre gode!!!!!