Dette er en rask, enkel og velsmakende kyllingvariant, med blant annet risoni som tilbehør. Risoni er pasta utkledt som ris, og fås i velassorterte dagligvareforretninger og «innvandrerbutikker». Kok den gjerne i litt buljong eller kraft så får du en ekstra god smak på risonien.

Til to trenger du omtrent:

Risoni med fargerikt følge
ca 2,5 dl risoni
5 dl vann
1 terning kyllingbuljong
1 liten rødløk, i biter
1 liten rød paprika, i biter
1/3 squash, i biter
olivenolje
Kyllingen
2 kyllingfileter
salt og pepper
friske eller tørkede urter
Basilikumolje
en neve basilikum
ca 1 dl god olivenolje
Garnityr
parmesan, i flak
friske krydderurter

Fres grønnsakene i litt olivenolje, til de blir myke og møre. Kok risonien i vann tilsatt kyllingbuljongterningen, til risonien er al dente. Hell av eventuell overskuddsvæske og bland forsiktig inn grønnsakene.

Skjær noen skrå snitt i kyllingfiletene og gni de inn i salt, pepper og eventuelt krydderurter. Stek filetene i varm panne ca 2 minutter på hver side. Slå ned varmen og la filetene ettersteke på restvarmen, til de er gjennomstekt.

Kjør basilikum og olivenolje i en stavmikser eller lignende, til du får en jevn saus. Tilsett eventuelt litt mer olivenolje for å få ønsket konsistens.

Anrett kyllingen oppå risoniblandingen og ringle over basilikumoljen. Høvle over noen flak med parmesan og server umiddelbart, eventuelt med godt brød til.

Vintips: Piccini Colli della Toscana Centrale

Enjoy!

Skriv ut
  1. Dette var 2. gang vi lagde denne retten- og den var akkurat like god!!!! Risonien er fantastisk- og passer perfekt til alt det andre gode!!!!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste